Nil Koleji’nin iki öğrencisi Türkiye birincisi oldu

Diyarbakır Özel Nil Koleji'nin, bu yıl ilk defa uygulanan Temel Eğitimden Ortaeğitime Geçiş (TEOG) sınavında, iki öğrencisi Türkiye birincisi oldu.     Milli Eğitim Bakanlığı'nın 8. sınıflar için düzenlediği TEOG...

Google Haberlere Abone ol
Nil Koleji’nin iki öğrencisi Türkiye birincisi oldu

Diyarbakır Özel Nil Koleji'nin, bu yıl ilk defa uygulanan Temel Eğitimden Ortaeğitime Geçiş (TEOG) sınavında, iki öğrencisi Türkiye birincisi oldu.

    Milli Eğitim Bakanlığı'nın 8. sınıflar için düzenlediği TEOG sınav sonuçlarına göre Özel Nil Koleji büyük bir başarıya imza attı. 28-29 Nisan 2014 tarihinde yapılan merkezi sınavlarında Diyarbakır Özel Nil Koleji öğrencileri Süleyman Burak Deniz ve İrem Nur Bağlayıcı tüm soruları doğru yanıtlayarak Türkiye birincisi oldu.

    Okul Müdürü Ali Pehlivan, 700 tam puan alan öğrencileri Süleyman Burak Deniz ve İrem Nur Bağlayıcı’nın Diyarbakır’ın gururu olduğunu söyledi. Pehlivan, "Kendilerini tebrik ediyor,başarılarının devamını diliyorum. Öğrencilerimizle gurur duyuyorum, ayrıca sınava giren 129 öğrencimiz 120 soruluk TEOG sınavında kitlesel başarıda 103 net ortalaması tutturarak büyük bir başarı göstermişlerdir. 129 öğrencimizin 99’u 600 ve üzeri puan almışlardır. Bu başarıda emeği geçen öğretmenlerimize velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

    Her yıl olduğu gibi bu yıl da Diyarbakır’ı Türkiye’ye eğitim yönüyle tanıtma fırsatı yakaladıklarını anlatan Pehlivan, "Bu sonuçla Türkiye’nin en başarılı okulları arasına girmiş bulunmaktayız. Bu başarı Nil Koleji gibi eğitim kurumlarının eğitim başarısı yönüyle bölgemiz için ne kadar önemli olduğunu bir defa daha ortaya koymuştur. Nil Koleji olarak Diyarbakır eğitimine katkı vermeye devam edeceğiz." dedi. CİHAN

Yorumlar