Nikahla, ölümün günü belli olmaz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den Başbakan Erdoğan'ın çocuk eleştirisine cevap

Google Haberlere Abone ol
Nikahla, ölümün günü belli olmaz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli İstanbul'daki ikinci gününde Bakırköy'deki İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ndeki kahvaltılı toplantıya katıldı. Oda Başkanı Faik Yılmaz tarafından karşılanan Bahçeli kısa bir selamlama konuşmasının ardından habercilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın çocuk eleştirisine ilişkin soruya " Başbakan inançlı bir şahsiyettir. Nikahla ölümün günü belli olmaz" yanıtını verdi.


DİNLENME İDDİALARI

MHP Genel Merkezi'nin dinlendiği yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine de Bahçeli, " MHP Genel Merkezinin dinlendiğini biliyoruz. Bunu medya aracılığıyla düşüncelerimizi aktaramadığımız kesimlere, bu dinlenme vasıtasıyla aktarıldığını kabul ettiğimiz için hoşgörüyle karşılıyoruz" dedi.

PARALEL YAPI TARTIŞMASI

Başbakan Erdoğan'ın partisinin paralel yapının yanında yer almakla suçladığının hatırlatılması üzerine Bahçeli şunları söyledi: Sayın Başbakanın 17 Aralık'tan itibaren yapmış oldukları konuşmalar çok sağlıklı gözükmüyor. Hakaret içeren ifadelerini çok sık kullanıyor. Bu tartışmaların içine her alanda MHP'nin girmesi mümkün değil. Paralel devletten neyi kastediyor. Paralel devlet kimdir? Onu bilemiyoruz. Ancak bu iktidarın 11 yıllık uygulamaları sırasında iki tane önemli görevi olmuştur. Bunlardan bir tanesi, Türkiye'yi bölünmeye götüren bir demokratik açılım sürecidir. Öbürü de bölünmüş yoldur. Eskiden tek yol üzerinde giderken. Şimdi birbirine paralel yollarla geliş gidişler mümkün. Bu paralenin iki kanatıyla ilgili değerlendirmelerine MHP katılmak istemiyor. Ülkemize bir yararı olduğunu kabul etmiyoruz. 


KIBRIS'TA TAVİZ OLAMAZ

Dünkü Şile ziyaretinde bir vatandaşın kendisine gösterdiği Gezi tepkisiyle ilgili bir soruya da" Ne söyleyeyim, gereğini söylemişim" diye kısa yanıt veren Bahçeli Kıbrıs Sorununun çözümü konusunda gelinen noktayı da değerlendirdi. Bahçeli, " ABD farklı bir yaklaşımla çözmeye çalışıyor. Bu konuda da Türkiye'yi ikna etmeye çalışıyor. Türkiye'nin geleneksel Kıbrıs yaklaşımında orada bir Türk varlığının ortadan kaldırabilecek hiçbir siyasi gelişmeyi kabul etmemiz mümkün değildir. Orada iki toplumlu, iki egemenli bir yapının devamıyla beraber KKTC'nin varlığının korunması gerekir. Bu konuda Türkiye'nin tavizi olamaz" diye konuştu.

MHP'NİN OY ORANI

Partisinin yerel seçimlerden beklediği oy oranıyla ilgili de konuşan Bahçeli, " Bu konuda kamuoyu araştırmaları yapılıyor. Onların arasına bizi katmayın, biz milletimizden destek istiyoruz" dedi. Bahçeli konuşmasının ardından seçim irtibat bürosunun açılışına katılmak için Bağcılar'a geçti. 

Yorumlar