Nikaha başvuranlar 'Evlilik Öncesi Aile Eğitimi'nden geçirilecek

Aile yapısının güçlendirilmesi ve boşanmaların azaltılması, evlilik öncesi aile eğitimleri verilecek. Bu kapsamda nikah başvurusunda bulunan adaylar “Evlilik Öncesi Aile Eğitimi” almaları yönünde bilgilendirilecek ve teşvik edilecek....

Google Haberlere Abone ol
Nikaha başvuranlar 'Evlilik Öncesi Aile Eğitimi'nden geçirilecek

Aile yapısının güçlendirilmesi ve boşanmaların azaltılması, evlilik öncesi aile eğitimleri verilecek. Bu kapsamda nikah başvurusunda bulunan adaylar “Evlilik Öncesi Aile Eğitimi” almaları yönünde bilgilendirilecek ve teşvik edilecek.

İlkadım Kaymakamlığı'nın proje sahipliğini, Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdürlüğü'nün ise proje danışmanlığını üstlendiği "Evlilik Okuluna İlk Adım Projesi" düzenlenen ortak imza töreni ile uygulamaya girdi.

İmza törenine; İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Tekin Balcı, Canik Başarı Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Reşit Özkanca, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, İlkadım Belediye temsilcisi, İlkadım Kaymakamlığı, kamu kurum ve kuruluş yetkilileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcilerini ve davetliler katıldı.

Proje açılış konuşmasını yapan İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, “Türkiye’de evlilik oranının düştüğü ve boşanmaların arttığı tespit edilmektedir. Özellikle boşanmaların yüzde 40,32’si evliliğin ilk 5 yılında gerçekleştiği görülmektedir. Toplumun temel yapı taşını oluşturan ailenin korunası ve mutlu aile bireylerin olması ülkemiz ve geleceğimiz adına çok önem arz etmektedir. Hazırlanan proje ile özellikle evlilik başvurusu yapan çiftlerin mutlu bir yuva kurması adına eğitim almaları hedeflenmektedir." dedi.

Proje danışmanı kurum yetkilisi Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Tekin Balcı ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak "Evlilik Öncesi Eğitim Programı" ile evlilik çağına gelmiş çiftlerin evlilik hayatına hazırlanmalarını amaçladıklarını belirtti. Programın devamında “Evlilik Okuluna İlk Adım” Projesi tanıtım sunumu Samsun Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü temsilcisi Çetin Kopuz tarafından yapıldı.

İlkadım İlçesindeki kamu, yerel ve özel kurum/kuruluşların iş birliği ile gerçekleştirilecek olan projede; İlkadım Kaymakamlığı proje sahibi, Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdürlüğü proje danışmanı, İlkadım Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü proje koordinatörü olarak yer alırken; Samsun Büyükşehir Belediyesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Canik Başarı Üniversitesi, İlkadım Belediyesi, Samsun Barosu, Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü, İlkadım İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlkadım İlçe Müftülüğü, Fazıl Kadı Gençlik Merkezi, Samsun Rehberlik Araştırma Merkezi, İlkadım Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Samsun İş Kadınları Derneği ise proje paydaşları olarak yer alıyor.

Proje kapsamında; Samsun ili İlkadım ilçesinde aile yapısının güçlendirilmesi ve boşanmaların azaltılması, Samsun ilinde evlilik öncesi aile eğitimleri verilerek çiftlerin evlilik ve aile hayatına hazır hale getirilmesi amacıyla, İlkadım ilçesinde kamu kurum kuruluşları arasında koordinasyon sağlanarak kurum içi personele ve halka yönelik aile iletişim eğitimleri ve yeni evlenecek çiftlere evlilik öncesi eğitim verilmesi hedefleniyor.

Projede evlilik işlemleri için İlkadım Belediyesi Evlendirme Dairesine başvuran çiftler “Evlilik Öncesi Aile Eğitimi” almaları yönünde bilgilendirilecek ve teşvik edilecek. Proje kapsamında eğitim alacak olan çiftlere proje paydaşlarınca evlilik hediyesi verilecek. Ayrıca eğitime katılan tüm çiftlere “Evlilik Sertifikası” verilecek.

CİHAN

Yorumlar