Nijerya'da Sivil Toplum Kuruluşları darbe girişimini kınadı

Nijerya'da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşların Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınadığı bildirildi. Müslüman Halkla İlişkiler...

Google Haberlere Abone ol
Nijerya'da Sivil Toplum Kuruluşları darbe girişimini kınadı
Nijerya'da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşların Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınadığı bildirildi.

Müslüman Halkla İlişkiler Merkezi Yöneticisi Disu Kamor,darbe girişimcilerinin Türkiye'nin demokratik yollarla seçilmiş hükümeti ve halkına yönelik eylemlerinin yasa dışı olduğunu söyledi.

Kamor, "Görüldüğü gibi darbe girişimi geçmiş darbelerin sonuçları ve acılarını çeken Türkiye halkının siyasi ve toplumsal uzlaşısıyla tamamen bozguna uğratıldı." ifadesini kullandı.

Müslüman Hakları Kuruluşu Müdürü ve İslami İlimler Profesörü İshak Lakin Akintola da darbe girişiminin ardından batı ülkelerinin sergilediği "iki yüzlülüğe" dikkati çekerek, "Örneğin, ordunun tankları yürüttüğünün ve demokrasi kurumlarının hedef alındığının tüm dünya tarafından görülmesine rağmen ABD bunu başta bir ayaklanma olarak niteledi." dedi.

Batı ülkelerinin demokrasi konusunda ciddi olmadığının net olarak görüldüğünü ifade eden Akintola, bu ülkelerin sadece söz konusu kendileri olunca demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne sözde bağlılık gösterdiğini vurguladı.

Akintola, batı ülkelerinin, Mısır'daki ordu yönetimini Müslüman bir ülkede olduğu için desteklediklerini kaydetti.

Ayrıca, İtikatlı Müslüman Kadınlar Sosyal Destek Projesi Koordinatörü Sherifah Yusuf-Ajibade de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine dikkat etmesi gerektiğini belirtti. Yusuf-Ajibade, darbe girişimi süresince (Erdoğan'ın) doğu ve batıdaki sözde müttefiklerinin hepsinin sessizliğini koruduğunu söyledi.

Yorumlar