Nijerli heyet İskenderun'da

Nijer’den gelen büyüekelçi ve müsteşarlar İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) yönetmine nezaket ziyaretinde bulundu. Afrika ülkesi olan Nijer’den Adam Abdouleye Dan, Maradi Büyükelçisi ve Moussa Dourfaye Müsteşar, Murat Efendi Ataaer...

Google Haberlere Abone ol
Nijerli heyet İskenderun'da

Nijer’den gelen büyüekelçi ve müsteşarlar İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) yönetmine nezaket ziyaretinde bulundu.

Afrika ülkesi olan Nijer’den Adam Abdouleye Dan, Maradi Büyükelçisi ve Moussa Dourfaye Müsteşar, Murat Efendi Ataaer iş adamı ve tercuman Ousmane Sadou İskenderun ekonomisi hakkında fikir almak için İTSO yönetimi ile görüştü. Mali Müşavir Hayat Felah ve Zafer Kutlu’nun müşavirliğini yaptıkları iş adamları ile birlikte Türkiye’ye gelen Nijerli iş adamları ve büyükelçiler İskenderun’a hayran kaldı. Nijer’in yatırım açısından son derece potansiyel bir üke olduğunu belirten Nijer’in maradi Büyükelçisi Adam Abdouleye Dan, İskenderun’un ekonomik ve jeopolitik olarak önemli bir şehir olduğunu, liman ve demir çelik sanayisinde de söz sahibi öğrendiklerni belirterek, iki ülke arasında iş adamları arasında yatırım yapılabilir. Osmanlı imparatorluğu döneminde başlayan kardeşlik ilişkilerimizi devam ettirmek istiyoruz. Bizler Türk halkına çok güveniyoruz.” dedi.

Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise "İskenderun Demir-Çelik sektörünün yanı sıra limanı ve filtre sektörü ile çok önemli potansiyele sahib bir şehir. Türkiye’de ilk 100 firma arasında bulunan şirketler de bizim kentimizde dünyanın dört bir tarafına demir ihraç etmektedir. İskenderun’dan daha önce afrika ülkelerine yatırım amaçlı giden iş adamlarımız oldu. Ancak Nijer’in bu zengin madenlerinin olması burdaki yatırımcılarımız için de fırsat olabileceği kanısındayım.” şeklinde konuştu. Ziyaretin anısına İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz Nijer yetkililerine kahve ve fincan takımı hediye ederken, Nijer yetkilileri de İTSO yönetimine kendi ülkelerine has bir tablo hediye etti. Ziyarette İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen, Muhasip üye Özcan Aslan, İTSO yönetim kurulu üyeleri Gassan Kuran, Muhsin Yeter, Necat Özkaya hazır bulundu.

CİHAN

Yorumlar