Nijer Büyükelçisi’nden Türkiye’ye ticari işbirliği ve yatırım çağrısı

Nijer’in Ankara Büyükelçisi Adam Abdoulaye Dan-Maradi, iki ülke arasında önemli potansiyel bulunmasına rağmen ticari ilişkilerde istenilen seviyeye ulaşılamadığını söyledi. Adam Abdoulaye Dan-Maradi, Adana Sanayi Odası’nı ziyaretinde...

Google Haberlere Abone ol
Nijer Büyükelçisi’nden Türkiye’ye ticari işbirliği ve yatırım çağrısı

Nijer’in Ankara Büyükelçisi Adam Abdoulaye Dan-Maradi, iki ülke arasında önemli potansiyel bulunmasına rağmen ticari ilişkilerde istenilen seviyeye ulaşılamadığını söyledi.

Adam Abdoulaye Dan-Maradi, Adana Sanayi Odası’nı ziyaretinde işbirliği ve yatırım imkanlarının değerlendirilmesi gerektiği kaydetti. Türkiye ile Nijer arasında üst düzey ziyaretlerin ardından ticari ilişkiler ve işbirliğinin gelişmesi için önemli ortam oluştuğunu ifade eden Büyükelçi Dan-Maradi, ticari heyetlerin biraraya getirilmesi amacıyla Doğu Akdeniz Bölgesi’nde ziyaretlerde bulunduğunu bildirdi. Türkiye ile Nijer’in birbirini tamamlayan ülkeler olduğunu vurgulayan Dan-Maradi, “Başta teknoloji, sanayi ve gıda olmak üzere yatırım ve ticari işbirliklerine ihtiyaç duyuyoruz. Önümüzdeki süreçte iki ülke ticari heyetlerini bir araya getirerek işbirliklerinin sağlanmasını amaçlıyoruz.” dedi.

Adana Sanayi Odası Meclis Başkanı Hüseyin Nuri Çomu ise Büyükelçi Dan-Maradi’nin ziyaretinden büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Ticari ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Nijerli iş adamlarından oluşan ticaret heyetini Adana’ya davet ettiklerini hatırlatan Çomu, çok düşük seviyede olan ticaret hacminin, işbirliği potansiyeli değerlendirilerek artırılmasını arzuladıklarını dile getirdi. Köklü sanayi kültürü ile sanayide önde gelen illerden biri olan Adana’da başta tarıma dayalı sanayi olmak üzere çok çeşitli sanayi kollarında üretim ve ihracat yapan firmaların bulunduğunu anlatan Hüseyin Çomu, kentin Mersin, İskenderun ve Yumurtalık limanlarına yakınlığının önemli avantaj sağladığını açıkladı.

Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdoğan Şire, Sayman Üye İmam Gazali Hıradağı, Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet Özkök, Salih Sütcü, Ahmet Güldiker ve Süleyman Baş’ın da hazır bulunduğu ziyarette, Nijer ve Adana arasında yapılacak yatırımlar ve ticari işbirlikleri ile ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu.

CİHAN

Yorumlar