Nihat Hatipoğlu'na 'Rüyalar Çıkar mı' Sorusu

Canlı yayına bağlanan izleyici, 'Annem, ölmüş ananesini rüyasında görmüş. Ona temmuz ayında öleceğini söylemiş.' diyerek rüyaların çıkıp çıkmadığını sordu.

Google Haberlere Abone ol
Nihat Hatipoğlu'na 'Rüyalar Çıkar mı' Sorusu

Canlı yayında Nihat Hatipoğlu'na arayan bir şahıs gördüğü rüyayı anlatıp 'Rüyaların çıkıp çıkmadığını' sordu.

SEYİRCİNİN SORUS ŞÖYLEYDİ

Arayan bayan rüyasını şöyle anlattı: Annem ölmüş ananesini rüyasında görmüş. Rüyasında ona Temmuz ayında öleceğini söylemişler. Annem, ananesine kabir nasıl? Diye sormuş. Kabir çok çok fena yavrum demiş ve biz üç kız kardeşiz bu rüyadan çok çok etkilendik. Annem abdestinde namazında elinden Kuran'ı düşmeyen, devamlı tesbih çeken bir insandır. Yani gerçekte rüyalara çok tamah edilmez fakat ben internette birkaç yerde okudum rüyada ölülerin söyledikleri doğru menfaat falan yazıyor.

NİHAT HATİOPLU'NUN CEVABI ŞÖYLE OLDU

Ananenizi mi görmüş? -Evet. Kendi ananesini ve annesini görmüş. İkisi taraf yana yatıyorlar zaten. -Peki bir soru sorayım. Kendi ananesi ve ya başka anası nasıl insanlardı? -Onlarda abdestli namazlı hatta ananesi Yasin okuya okuya öldü. Yasin Suresini ezbere bilen bir insandı. İkisi de abdestinde namazında ellerinden Kuranı Kerim düşmeyen insanlardı. -Demek ki kabir onlar için değil, kabir onların gördüğü komşuları için kötüdür. Yani şimdi şöyle düşününüz: Bir mezarlık mevcut tamam mı, mezarlıkta bin adet ölü var, herkes birbirinden haberdardır.

ÖLÜLERİN DE KADEMELERİ VARDIR

Tıpkı dünyadaki gibi; yaşantı yaşantı vardır. Bir apartman dairesinde kırk adet daire varsa her dairedeki yaşantı çeşitli türlü olabilir. Mezarda öyledir. Mezardakilerin bir bölümü işkence çekiyordur; kötüdür mezarları. Onun yanındaki mezarı iyidir hatta o işkence çekene üzülüyordur, vaziyetini görüyordur. Eğer iyi bir insan ölümden sonra görülmüşse yani ananeniz bunun şeklinde dindar berrak bir insan görülmüşse, hak hukuka riayet eden bir tanesi görülmüşse, kul hakkıyla ölmemiş, merhametlidir işte görülürse ve kabri kötüdür kızım diyorsa; kötüler için kabir kötüdür demek istiyor. Komşularını görüyordur çünkü. Günah işleyenlerin nasıl işkence çektiğini görüyordur. O uyarıyı o manada temel alın, yok ise görülenin fena olduğunu göstermiyor bir, iki; temmuz ayı demiş yani bu herhangi bir temmuz olabilir, hiç bir manası olmayabilir. Çünkü hiç bir düş bağlayıcı değildir. Ölülerde görülse, sağlar da görülse, tarihte belirtseler, günde belirtseler hiç bir anlam anlatım etmiyor, etmeyebilir, şeytanın vesvesesi olabilir, şeytanın bir oyunu olabilir, başka çeşitli şeyler olabilir. Yoksa illa ki temmuzda öleceğim diye bir şey yok. Rüyalar menfaat mı? Binde bir de olsa çıkma ihtimalleri var. Her an çıkma ihtimali var.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar