Nihat Ergün Altın Köy'ü gezdi

Bilim Sanayi ve Teknoloji Eski Bakanı Nihat Ergün ve Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Altın Köy’ü ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Nihat Ergün Altın Köy'ü gezdi

Bilim Sanayi ve Teknoloji Eski Bakanı Nihat Ergün ve Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Altın Köy’ü ziyaret etti.
Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ile birlikte Altın Köy’de incelemelerde bulunan Nihat Ergün, 400 dönüm arazi üzerine kurulan Altın Köy’ü çok beğendiğini söyledi.

Köyün camisinden bağ evlerine, kahvesinden yel ve su değirmenine kadar her şeyin özenle hazırlandığını ifade eden Ergün, ''Başkan Tiryaki, Ankara’ya ve Altındağlılara yenilikler sunmayı seviyor” dedi. Ergün, Altın Köy’ün çocuklar için ayrı bir önem taşıdığına da değindi. Çocukların köy hayatını yakından tanıması açısından Altın Köy’ün başarılı bir proje olduğunu sözlerine ekleyen Ergün, ''Çocuklar burada sütün nasıl elde edildiğini, yoğurdun, ayranın nasıl yapıldığını, sebzelerin nasıl yetiştirildiğini öğrenecek.'' dedi.

''ALTIN KÖY TAMAMLANMAK ÜZERE''

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ise Altın Köy projesinin tamamlanmak üzere olduğuna dikkat çekerek şu anda bölgede yaşayacak olan köylülerin yerleştirilmesi aşamasında olduklarını söyledi. Bu projeyle köy hayatını şehre taşımayı amaçladıklarını kaydeden Tiryaki, Altın Köy’ün çok kısa bir süre sonra yerli ve yabancı vatandaşların ilgi odağı olacağını vurguladı. Başkan Tiryaki, bölgede bulunan camiden ahşap evlere, çamaşırhaneden asma köprüye kadar her şeyin gerçeğine sadık kalınarak yerleştirildiğinin de altını çizdi.
CİHAN

Yorumlar