Niğde'de çatışmada şehit düşen ve yaralananların isimleri belli oldu

Niğde'de teröristlerle çatışmaya giren güvenlik güçlerinden şehit ve yaralıların isimleri belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
Niğde'de çatışmada şehit düşen ve yaralananların isimleri belli oldu

Niğde'de teröristlerle çatışmaya giren güvenlik güçlerinden şehit ve yaralıların isimleri belli oldu. Çatışmada kamyon şoförü Turan Yaşar hayatını kaybederken polis memuru Adem Çoban, astsubay Adil Kozanoğlu şehit oldu, biri astsubay 6 askerde yaralandı. Teröristlerden 2'si yaralı ele geçirilirken, biri de kaçtı.

Çatışmada astsubay Turan Tan, uzman çavuşlar Adem Pekmezci ve Ömer Faruk Güney, erler Nesil Tezgel, Tolga Yıldırım, Sebahattin Menteş yaralanarak Niğde Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Şehit polis Adem Çoban ve şehit astsubay Adil Kozanoğlunun cenazeleri memleketlerine gönderilmek üzere Ulukışla Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili açıklama yapan Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ;"Niğde 'de yabancı uyruklu 3 terörist yol kontrolu yapan jandarma görevlilerine ve yardıma gelen emniyet ekiplerine uzun namlulu silahlarla saldırdı. Bir asker, bir polis şehit düşerken bir vatandaşımızda hayatını kaybetti. Teröristlerin sırt çantasından 3 kaleşnikof, 2 el bombası, 3 tabanca, 5 el bombası, 2 susturucu, 3 kasatura, telsiz ve batarya gibi teçhizatlar çıktı. Bir er ve bir astsubayın durumu ağır, yaralı erlerden biri de Kayseri Erciyes Tıp Fakültesi'ne sevk edildi. Saldırganlardan 2'si yaralı şekilde ele geçirilirken birini arama çalışmaları devam ediyor ." dedi.

CİHAN

Yorumlar