Niğde İl Gelişme Planı masaya yatırıldı

Niğde’nin ekonomik, sosyal ve kültürel alanda gelişmesi için bugüne kadar yapılan en önemli iş olarak gösterilen Niğde İl Gelişme Planı (NİGEP) enine boyuna ele alındı.

Google Haberlere Abone ol
Niğde İl Gelişme Planı masaya yatırıldı

Niğde’nin ekonomik, sosyal ve kültürel alanda gelişmesi için bugüne kadar yapılan en önemli iş olarak gösterilen Niğde İl Gelişme Planı (NİGEP) enine boyuna ele alındı.

Niğde’deki farklı kurum ve kuruluşlar ile özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarından yaklaşık 130 kişinin katıldığı toplantıda çalışma gruplarına 'Niğde İl Gelişme Planı' hakkında genel bilgiler verildi, çalışma takvimi sunuldu, yol haritası çizildi. Niğde Valisi Necmeddin Kılıç’ın öncülüğünde başlatılan projeye Niğde Üniversitesi Rektörlüğü, Niğde Belediyesi, Niğde İl Özel İdaresi, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Niğde Ticaret Borsası Başkanlığı, Niğde Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü destek veriyor. Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür’ün koordinatörlüğünde yürütülen Niğde İl Gelişme Planı’nın 6 kişilik bir ekiple yaklaşık bir buçuk yılda tamamlanması planlanıyor.

Toplantıda konuşan Prof. Dr. Selen Doğan “Kime sorsanız genelde Niğde’yi sevdiğini söyler fakat bu bir ilin gelişmesine yetmez” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Niğde’yi sevmek yetmez, tanımak ve anlamak gerekir. Niğde’yi tanımak ve anlamak yetmez, değiştirmek ve geliştirmek gerekir. Niğde’yi değiştirmeyi ve geliştirmeyi istemek de yetmez, değişimi planlamak gerekir.”

Prof. Dr. Selen Doğan, Niğde’nin 25 belki de 30 yıl sonraki geleceğini şimdiden planlamanın önemine dikkatleri çekerek 'Geleceği satın alabilecek tek şeyin bugün olduğunu' ifade etti.
Doğan, Niğde İl Gelişme Planı’nın genel amacının Ulusal ve Bölgesel Gelişme Planlarının hedef ve politikaları ile uyumlu, İl’deki kaynakların rasyonel kullanımını sağlayan, sürekli ve sürdürebilir bir gelişmenin planlanması olduğunu ifade etti.

Gelişmenin planlanmasında, geçmişle kıyaslandığında öne çıkan en önemli hususun da kapsam olarak ekonomik büyümeye odaklanmış bir bakış açısından çevresel, sosyal ve ekonomik sürdürülebilirliği içeren bir bakış açısına gelinmiş olması olduğuna dikkat çeken Doğan, NİGEP’in alt amaçlarını sıraladı. Doğan, NİGEP ile bu ilin gelecek nesillere aktarabileceği yazılı bir döküman bırakacak oldukları için bu işe öncülük eden ve destek veren herkese teşekkür etti.

Doğan, Niğde Valiliği NİGEP sayfasından 'Fikir Masası'na tüm halkın ve Niğde’nin geleceğine şekil vermek isteyenlerin görüş ve önerilerini bildirmelerinden mutluluk duyacaklarını ve Niğdeli olan olmayan herkesi Niğde için güçlerini birleştirmeye ve hep beraber daha güzel bir Niğde ve daha güzel bir gelecek için birlikte koşmaya davet etti. CİHAN

Yorumlar