Nezaket Duyar Kız Kur’an Kursu’nun açılışı yapıldı

Yozgat’ta hayırsever işadamı İdris Duyar tarafından yaptırılan Nezaket Duyar Kız Kur’an Kursu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Nezaket Duyar Kız Kur’an Kursu’nun açılışı yapıldı

Yozgat’ta hayırsever işadamı İdris Duyar tarafından yaptırılan Nezaket Duyar Kız Kur’an Kursu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Yukarı Nohutlu Mahallesi'ndeki kursun açılış törenine Vali Abdulkadir Yazıcı, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Vali Yardımcısı Yavuz Güner, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu ve vatandaşlar katıldı. Vali Abdulkadir Yazıcı, törende yaptığı konuşmada Yozgat merkez, il ve ilçeleri ile köylerde, Kur’an kurslarının sayısının her geçen gün arttığını belirterek, vatandaşların da bu müesseselere verdiği değerin aynı oranda arttığını vurguladı. Yazıcı, "Vatandaşlarımızın Kur’an eğitimi noktasında hassasiyetleri her geçen gün artıyor. Bu sevinilecek ve gurur duyulacak bir durum." dedi.

Türk milletinin doğumdan ölüme kadar olan süreçte İslam’ı hayatın her kademesinde tatbik eden bir millet olduğunu belirten Yazıcı, "Yozgat olarak da buna çok hassasiyet gösteren bir iliz. Bozok yaylasında özellikle Kur’an eğitimine olan gönülden bağlılık son derece güzel. Bu da bizleri mutlu ediyor. Kardeşlerimiz burada Kur’an en güzel şekliyle öğretilecek. Sadece Kur’an’ı değil ahlakı ve edebi öğrenecekler. Merhameti ve iman hakikatlerini öğrenecekler." diye konuştu.

Yozgat’ta herkesin uzun vadeli planlar yaparak geleceğe odaklanması gerektiğine dikkati çeken Yazıcı, "İlimizin bir an önce cazibe merkezi olması için herkes elinden geleni yapmalı. Bizler de kentimizin gelişeceğine yürekten inanmalıyız. Mevla kısmet ederse, ilimiz ve ilçelerimizin birbiriyle olan muhabbetinin tesisinde daha çok gayret ve çalışma göstererek bu muhabbeti gönül birliğini artıracağız." ifadelerini kullandı. Yazıcı, Kur’an kursunun Yozgat’a hayırlı olmasını diledi.

İl Müftüsü Ahmet Poçanoglu ise il genelinde 441 Kur’an kursunun faaliyet gösterdiğini bilgisini aktararak, “Bu kurslarımızın ihtiyaçlarının karşılanması için büyük bir çaba ve gayret sarf ediyoruz. Bugün bu kursu yaparak Diyanet Vakfımıza hediye eden İdris Bey'in bir de cami yapma hayali var. Allah bunu da kendisine nasip eder inşallah.” temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından Kur’an kursunun açılış kurdelesi Vali Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Yusuf Başer ve İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu tarafından kesildi. Vali Yazıcı kursu ziyaret ederek kursiyerlerle sohbet etti. CİHAN

Yorumlar