New York, 1 Saat Karanlığa Gömüldü

'Aydınlık bir dünya için 1 saat karanlık' eylemine New York'tan da destek geldi. Dünyaca ünlü şehir, 1 saat karanlığa gömüldü.

Google Haberlere Abone ol
New York, 1 Saat Karanlığa Gömüldü

Dünya Doğal Yaşamı Koruma Vakfı'nın (World Wildlife Fund-wwf) çağrısı üstüne küresel ısınmaya dikkati çekmek amacıyla düzenlenen 'Dünya Saati (Earth Hour)' eylemi dün gerçekleştirildi.

'Aydınlık bir dünya için 1 saat karanlık' eylemine New York'tan da destek geldi. New York'ta, şehrin simge binası Empire State'in yanı sıra, Birleşmiş Milletler Binası, Chrysler Binası, Trump Kulesi, fazla aşırı sayıda köprü ve belediye binası, dün akşam 20.30-21.30 arası karanlığa gömülürken, kimi New Yorklular da evlerinin ışıklarını söndürerek eyleme destek verdi.

80 MİLYON ABD'Lİ DESTEK VERDİ

Ülke genelinde de 80 milyon ABD'li ev ve ya is yerlerinin ışıklarını söndürerek, yer kürenin yaşadığı problemler konusuna dikkat çekme konusu için duyarlılık gösterdi. Ayrıca aralarında New York, Arkansas, California, Florida, Illinois, Kansas eyaletlerinin da olduğu 33 eyalette, valilik konutları ile valilik binaları da 20:30 - 21:30 içerisinde karanlığa gömüldü.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar