Nevşehirli gazeteciler, Orta Asyalı meslektaşlarıyla iftarda buluştu

Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye Medya Eğitim Programı(TÜMEP) çerçevesinde Türkiye’ye davet edilen 15 gazeteci Nevşehirli meslektaşları ile Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası iftar yemeğinde buluştu....

Google Haberlere Abone ol
Nevşehirli gazeteciler, Orta Asyalı meslektaşlarıyla iftarda buluştu

Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye Medya Eğitim Programı(TÜMEP) çerçevesinde Türkiye’ye davet edilen 15 gazeteci Nevşehirli meslektaşları ile Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası iftar yemeğinde buluştu.

Medya Eğitim Programı çerçevesinde Türkiye’ye gelen Anadolu Ajans ve TRT ve Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nde eğitim alan Özbek, Moğol, Tacik, Kırgız gazeteciler hafta sonu düzenlenen Kapadokya turu sonrasında Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Arif Parmaksız’ın konuğu oldu. İftar yemeğine NTSO Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız, Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Güner, NTSO Genel Sekreteri İ. Hakkı Aydoğan, Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Kayseri Bölge Müdürü Mehmet Uğurlu, Basın yayın Enformasyon Genel Müdürü Uzmanlarından Fatih Özdemir, Yasemin Kantar, Deniz Aygün Bayram, Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Murat Şişman ve Nevşehir’de görev yapan gazeteciler katıldı.

Nevşehirli meslektaşları ile iftar yemeğinde buluşan gazeteciler yemek sonrası meslektaşları ile bilgi alışverişinde de bulundular.

İftar yemeği sonrası gazetecilerle bir araya gelen NTSO Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız, Türk cumhuriyetlerinden gelen gazetecilere hitaben yaptığı konuşmada, Türk Cumhuriyetleri ve Orta Asya ülkeleri ile Türkiye’nin tarihten gelen, soydan gelen ilişkilerinin olduğunu vurgulayarak, “Bizim sizlerle akraba bağımız var. Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur. Bu sebeple bizler ülkelerimiz arasındaki ilişkileri geliştirmek pekiştirmek zorundayız.” dedi.

Daha sonra söz alan Basın Yayın Genel Müdürlüğü Kayseri Bölge Müdürü Mehmet Uğurlu’da, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün uygulamaya koyduğu TÜMEP Projesi’nin özellikle dış basında Türkiye’nin ve Türk Basın ve Medyasının tanıtımında büyük önem taşıdığını belirterek, NTSO Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız’a ev sahipliğinden ötürü teşekkür etti. Konuşmalardan sonra Arif Parmaksız, Orta Asyalı gazetecilere günün anısına üzerinde Kapadokya fotoğrafının bulunduğu cam saat hediye etti.

CİHAN

Yorumlar