Nevşehir’de yaz spor okulları 29 Haziran’da açılacak

Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü “bu yaz mutlaka spora başlamalısın” sloganıyla 29 Haziran 2014 Pazar günü yaz spor okullarını hizmete sunacak. 05- 18 yaş arasında olan çocuk ve gençler için İl ve ilçe Gençlik Hizmetleri...

Google Haberlere Abone ol
Nevşehir’de yaz spor okulları 29 Haziran’da açılacak

Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü “bu yaz mutlaka spora başlamalısın” sloganıyla 29 Haziran 2014 Pazar günü yaz spor okullarını hizmete sunacak. 05- 18 yaş arasında olan çocuk ve gençler için İl ve ilçe Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde kayıtlar devam ediyor. Geçen yıl 3 bin civarında gencin katıldığı yaz spor okullarına bu yıl 4 bin civarında kayıt bekleniyor.

Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer yaptığı açıklamada, 2013-2014 eğitim - öğretim döneminin sonrasında birlikte gençlerimiz için uzun bir tatil dönemi başlayacağını hatırlatarak, çocuk ve gençlerin tatilde zamanlarını sporla değerlendirmeleri için 20 branşta uzman antrenörler eşliğinde yaz spor okullarını açacaklarını söyledi.

Çocuklar ve gençlerin yaz döneminde spora yönlendirilmelerinin fiziksel ve sosyal gelişimlerine katkısının çok büyük olacağını kaydeden Ünlüer “ Mükemmel bir fırsat olan yaz spor okullarımız binlerce çocuğumuza hizmet verecek şekilde planlanmıştır. Çocuklarımızın daha güçlü ve sağlıklı olarak topluma kazandırılması için ülkemizde bütün illerde olduğu gibi Nevşehir’de de bu yıl engelli kardeşlerimizde dahil olmak üzere 20 branşta açılacak olan yaz spor okullarından 5-18 yaş arası çocuk ve gençlerimiz ücretsiz olarak faydalanacaktır. Velilerimizden İstediğimiz çocuklarımıza kayıt yaptırma konusunda öncülük edip sporu sevdirerek kendilerini sevdikleri spor branşında kanıtlamalarına imkan sağlayıp ders ve sınav yoğunluğunu unutturalım” dedi.

Yaz Spor Okulları’nda Atletizm, Badminton, Basketbol, Bisiklet, Boks, Jimnastik, Dağcılık, Futbol, Güreş, Halk Oyunları, Hentbol, Özel Sporcular, Okçuluk, Masa Tenisi, Satranç, Taekwondo, Tenis, Voleybol, Yüzme ve Judo branşlarında uzman antrenörler nezaretinde eğitim verilecek.

CİHAN

Yorumlar