Nevşehir’de TES yine yetkiyi aldı

Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'nun çıktığı 2001 tarihinden bugüne kadar Nevşehir’de yetkili sendika olmayı başaran Türk Eğitim-Sen (TES) Nevşehir Şubesi, 2014 yılında da başarısını devam ettirdi.Türk Eğitim-Sen (TES) Nevşehir...

Google Haberlere Abone ol
Nevşehir’de TES yine yetkiyi aldı

Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'nun çıktığı 2001 tarihinden bugüne kadar Nevşehir’de yetkili sendika olmayı başaran Türk Eğitim-Sen (TES) Nevşehir Şubesi, 2014 yılında da başarısını devam ettirdi.

Türk Eğitim-Sen (TES) Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'nun çıktığı 2001 tarihinden bugüne kadar Nevşehir’de yetkili sendika olduklarını, eğitim çalışanlarının güvenleri ile bu yılda aynı başarıyı gösterdiklerini söyledi.

En büyük rakipleri konumundaki bir sendikanın iktidarın kendilerine sağladığı imkanlara, koltuk dağıtma vaatlerine karşın yine eğitimcilerin kendilerinden yanında bulunduklarını belirten Uğur “ MEB yasası olarak bilinen yasa tasarısının TBMM'de kanunlaşmasından sonra kendi sendika üyeleri başta olmak üzere, il genelindeki tüm okul idarecilerine "Koltuğunuzda oturmak istiyorsanız Türk Eğitim-Sen'den 3 istifa, bizim safımıza 3 yeni üye" parolası ile kampanya başlattılar. Eğitim çalışanlarını tehdit etmekten öteye gidemeyen ve yalnızca siyasi iktidarın şımarıklığının göstergesi kampanya eğitimcilerin tokadını yemiştir. Başta Milli Eğitim Bakanlığı personelleri olmak üzere eğitim iş koluna bağlı kurum ve kuruluşlarda görev yapan idarecilere kendi sendikalarına üye olma mecburiyeti getiren, “bizim desteklediğimiz siyasi iktidar kanalıyla Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, Şube Müdürü oldunuz, şimdi yanımızda yer almaya mecbursunuz” diyen, eğitimcilerin görüş ve düşüncelerine ipotek koyarak sendika üye formlarını dayatan, zaafı olan idarecilerin zaaflarından yararlanan, eğitimci ahlakını hiçe sayanların başlattığı psikolojik harekat ilkeli, onurlu ve kararlı eğitimcilerin tokadını yemiştir” dedi.

Uğur açıklamasında “Makamların keyfe keder birer birer dağıtıldığını, Milli Eğitim Müdürü ve Müdürlüğü yetkilerini ellerinde tuttuklarını, siyasi parti başkanlarının emirlerinde olduğunu ima edenler bu gün itibarı ile Nevşehir'de 1575 eğitimcinin altına imzasını attığı ilkeli, onurlu ve kararlı Türk Eğitim-Sen markasının önünde hiçbir yalanın, ahlaksızlığın, yüzsüzlüğün, yalakalığın değer kazanamayacağını yıllardır olduğu gibi bir kez daha gördüler. Eğitim-öğretim yılının başlaması ile birlikte hiçbir sendikacılık emaresi göstermeyen, eğitimcilerin tüm sorunlarına sırt çeviren, amacı ve misyonu siyasi arka bahçe olmaktan öte gidemeyenler, Peygamber efendimizin 'iki günü eşit olan ziyandadır' buyruğunu hatırlayıp, yetki dönemine bir buçuk ay kala gösterdikleri ahlak dışı tavırdan utanıp eğitim çalışanları ve kamuoyu önünde özür dileyecek kadar İslami terbiyeye sahip midir bunu eğitim çalışanları Hz. Eyyüb sabrı ile beklemektedirler” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar