Nevşehir'de ‘Soma Şehitleri Fidanlığı ve Anıtı’ açıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEÜ) Avanos Meslek Yüksekokulu tarafından Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen elim kaza sonucu hayatlarını kaybeden 301 madenci anısına yaptırılan ‘Soma Şehitleri Fidanlığı ve Anıtı’ törenle...

Google Haberlere Abone ol
Nevşehir'de ‘Soma Şehitleri Fidanlığı ve Anıtı’ açıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEÜ) Avanos Meslek Yüksekokulu tarafından Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen elim kaza sonucu hayatlarını kaybeden 301 madenci anısına yaptırılan ‘Soma Şehitleri Fidanlığı ve Anıtı’ törenle açıldı. Törende anıtın bulunduğu araziye hayatını kaybeden 301 madenci için 301 fidan dikildi.

Avanos Meslek Yüksekokulu Organik Tarım Programı tarafından uygulama arazisi olarak kullanılan alanda düzenlenen törene; Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar, üniversite akademik ve idari personelinin yanı sıra öğrenciler ve davetliler katıldı. Tören, Atatürk ve silah arkadaşları ile Soma’da hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Avanos Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Oğuz Öcal, “Soma'da meydana gelen ve millet olarak yüreğimizi yakan 301 madencimizin hayatını kaybettiği elim kazayı unutmamız mümkün değil. Kazada hayatını kaybeden şehitlerimizin hatıralarını yaşatabilmek, yakınlarının ve tüm milletimizin acılarını paylaşabilmek adına her bir şehidimiz için bir fidan dikmek suretiyle ‘Soma Şehitleri Fidanlığı ve Anıtı’nı yaparak şehitlerimizin hatıralarını yaşatmak istedik. Bu vesileyle bir kez daha millet olarak başımız sağ olsun.” dedi.

Soma'daki maden faciasının toplumda büyük bir üzüntüye sebebiyet verdiğini belirten Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, madencilerin anılarına sahip çıkmak adına bu anıtın çok önemli olduğunu söyledi. Rektör Kılıç, “Hepimiz bu acı olay üzerine çok büyük üzüntü yaşadık. Türkiye tarihindeki en büyük iş kazası olan bu faciada hayatını kaybedenleri hiçbir zaman unutmayacağız. Avanos Meslek Yüksekokulumuzun bunu bu şekilde anıtlaştırarak tarihe mal etmesi çok anlamlı bir mesajdır. Bir daha millet olarak böyle acılar yaşamamak adına biz bilim insanlarının üzerimize ne düşüyorsa yapmamız gerektiğini de bu vesile ile belirtmek istiyorum. Bu acıların bir daha yaşanmaması için anıtımızın timsal olması dileğiyle tekrardan ülkemizin başı sağ olsun.” diye konuştu.

Konuşmalarının ardından anıtın yapılmasına destek veren Saray Taş sahibi Mustafa Sınıksaran’a teşekkür ederek kendisine plaket takdim eden Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, üzerinde maden kazasında hayatını kaybeden 301 maden şehidinin isminin yer aldığı ‘Soma Şehitleri Fidanlığı ve Anıtı’nın açılışını gerçekleştirdi. Katılımcılar daha sonra 301 madenci anısına 301 fidan dikti. CİHAN

Yorumlar