Nevşehir'de öğrencilerin birer dikili ağacı oldu

Nevşehir'de bulunan Gülşehir Anadolu Lisesi'nin Tarih Yaşam ve İzcilik, Spor ile Yeşilay kulüpleri öğrencilerinin "Her Öğrenci Bir Fidan" projesi kapsamında, Nevruz Bayramı ve ağaç dikim şenliği yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Nevşehir'de öğrencilerin birer dikili ağacı oldu

Nevşehir'de bulunan Gülşehir Anadolu Lisesi'nin Tarih Yaşam ve İzcilik, Spor ile Yeşilay kulüpleri öğrencilerinin "Her Öğrenci Bir Fidan" projesi kapsamında, Nevruz Bayramı ve ağaç dikim şenliği yapıldı. Okulun açılışının beşinci yılında beş çınar fidanı dikildi. Etkinlik kapsamında her öğrenci, Gülşehir İlçe Gençlik Merkezi'nin bulunduğu alana bir fidan dikerek ağaçlandırma çalışmasına katıldı.

Nevşehir Orman İşletmesi Müdür Muavini Ahmet Boyacı, Okul Müdürü Nuh Korkmaz, öğretmenler ve öğrencilerinin katıldığı etkinlikte Ağaçlandırma Şefi İbrahim Korkmaz, ağaç dikerken dikkat edilmesi gereken hususları ve ağaç dikmenin önemini anlattı. Alanda ilk fidanlar Muavini Ahmet Boyacı, Müdür Korkmaz ve öğrenciler tarafından toprakla buluşturuldu. Korkmaz, yaptığı konuşmada ağaç dikmenin İslamiyet tarafından tarafından insanlara görev ve sorumluluk olarak yüklendiğini söyledi. Hz. Muhammed (SAV)'in, “Kıyamet kopacağı zaman bile elinizde bir fidan varsa dikin.” buyurduğunu kaydeden Nuh Korkmaz, “Dikilen ağacın meyvesinden ve gölgesinden insanlar, hattâ diğer bütün canlılar faydalandığı sürece onu dikenin sevap defteri kapanmayacak, kendisi ölüp gitse de Allah katında derecesi yükselmeye devam edecektir.” hadisini de hatırlattı. Tarih Yaşam ve İzcilik Kulübü Başkan Yardımcısı Aylin Yıldırım ise, “Hayatımda ilk defa ağaç diktim. Kendime ait bir ağacımın olması beni çok duygulandırdı. Çok güzel bir duyguydu. Bu duyguyu bir daha yaşamak istiyorum. Bu sevinci bana ve arkadaşlarıma yaşatan görevlilere ve öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Heyecanla ağacımın büyümesini izleyeceğim.” sözleriyle duygularını ifade etti. CİHAN

Yorumlar