Nevşehir’de İsrail’e lanet, Filistin’e destek mitingi düzenlendi

Nevşehir’de bir araya gelen binlerce vatandaş, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırı ve katliamlarını protesto etti.İsrail’in Filistin’e yönelik saldırı ve katliamlarını protesto etmek üzere Cuma namazı çıkışında şehir merkezinde...

Google Haberlere Abone ol
Nevşehir’de İsrail’e lanet, Filistin’e destek mitingi düzenlendi

Nevşehir’de bir araya gelen binlerce vatandaş, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırı ve katliamlarını protesto etti.

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırı ve katliamlarını protesto etmek üzere Cuma namazı çıkışında şehir merkezinde bulunan Borsa Kavşağı’nda İnsani Yardım Vakfı (İHH)’nın organizesi ile Memur-Sen Nevşehir İl Temsilciliği, Semerkand Vakfı, Enderun Vakfı, Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği, AK Parti İl ve Merkez İlçe Başkanlığı, Saadet Partisi İl Başkanlığı’nın destekleri ile düzenlenen miting için bir araya gelen binlerce vatandaş, Atatürk Bulvarı ve Yeni Kayseri Caddesi’nden geçerek Nevşehir Valiliği önünden Türk Telekom Meydanı’na kadar yürüyüş yaptı. Filistin ve Türk bayrakları taşıyarak yürüyen grup “Kati İsrail Filistin den defol, Filistin davası her Müslümanın davasıdır”, “Gazze siyoniste mezar olacak”, “Tekbir, Allah’u Ekber”, “La ilahe illallah”, “zalimin korkusu Muhammed’in ordusu”, “Nevşehir’den Gazze’ye Müslümanlar el ele” şeklinde slogan atıp İsrail’i protesto etti. Mitinge katılanlar ellerinde “Üzülme Allah bizimle”, “Filistin’i bu şekle getiren Amerika ve İsrail kahrolsun”, “zalimler için yaşasın cehennem” dövizleri de taşıyarak tek yürek olup yaşanan zulmü kınadı. Türk Telekom Meydanı’na gelişte mitinge gelen İrfan Temur isimli bir vatandaş, yanında getirdiği İsrail Bayrak’ını benzin dökerek yaktı. Temur, katil İsrail Devleti’ne en ağır şekilde cezalandırılmasını istediklerini belirtti.

Türk Telekom Meydanı’nda açılan Türk ve Filistin bayrağı altında toplanan gurup adına açıklama yapan Mavi Marmara Dernek Başkanı İsmail Yılmaz “ Myanmar, Suriye, Irak, Filistin, Doğu Türkistan, bir yerde zulüm bitmeden diğerinde başlıyor. Dünyanın her yerinde Müslümanlar katlediliyor. Bunlar tesadüf değildir. Hepsinin birbiriyle bağlantısı var. Hamas’ın kadın ve çocukları canlı kalkan yaptığı iddiaları yapılıyor. Bir yerde ölenlerin yüzde 80’i bebek, kadın ve yaşlılarsa orada amaç savaş değildir. Direnen mücahitlere acı vermek için bebekleri, çocukları ve kadınları katlediyorlar.” dedi.

"Artık tüm yöneticilere sesleniyorum” diyen Yılmaz, "Gücünüzü kullanın, ambargoysa ambargo, ticaretinizi bitirin. Her şeyinizi İsraillilerle kesin. Bu Yahudiler kendi Peygamberlerini katletmişler. Allah’a verdikleri hiçbir sözü yerine getirmemişler. Bu Kur’anda belirtiliyor, açın bakın. Sözlerini tutmuyorlar, anlaşmaya yanaşmıyorlar, insanlık numunesi bile göstermiyorlar. Kendi sonlarını hazırlıyorlar. Müslümanlar bu zulme daha fazla sessiz kalmayacak. Özgür Kudüs, Özgür Mescid-i Aksa çok uzak değil." diye konuştu.

Mavi Marmara Dernek Başkanı İsmail Yılmaz’ın konuşmasını sık sık sloganlarla kesen vatandaşlar İsrail’e lanet okudu. Filistin halkına destek mesajı verdi. Telekom önünde yapılan mitingin sonunda eller semaya açılarak Filistin, Suriye, Arakan, Doğu Türkistan, Irak ve zulüm altında olan diğer Müslüman ülkeler için dua edildi. Sonrasında ise alanda toplanan bir grup İsrail bayraklarını yaktı.

Nevşehir’de geçtiğimiz hafta içerisinde Gülbahçe Parkı önünde düzenlenen İsrail'i protesto gösterisinde yüzlerce Nevşehirli, terörist İsrail ordusuna lanet yağdırmış, katilleri destekleyen bazı devlet başkanlarının maketleri yakılmıştı.

CİHAN

Yorumlar