Nevşehir’de İmam Hatip Ortaokulları binasına kavuşamadı

Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, 4+4+4 eğitim sistemi ile beraber İmam Hatip Orta Okulları'nın eğitim öğretim faaliyetine başlamasına rağmen hala kendi binasında eğitime başlayamadığını söyledi.İmam Hatip Orta...

Google Haberlere Abone ol
Nevşehir’de İmam Hatip Ortaokulları binasına kavuşamadı

Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, 4+4+4 eğitim sistemi ile beraber İmam Hatip Orta Okulları'nın eğitim öğretim faaliyetine başlamasına rağmen hala kendi binasında eğitime başlayamadığını söyledi.

İmam Hatip Orta Okullarının şu an itibari ile 75.Yıl Ortaokul binası ile Yunus Emre İlkokulu bünyesindeki sınıflarda ders işleyebildiğini kaydeden Uğur “ 2000 Evler İmam Hatip Ortaokulu ile Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu aradan iki yıl geçmesine rağmen bir türlü binalaşamamıştır. İlgili okullarda öğrenim gören öğrenci ve velileri şaşkınlık içinde “ Nevşehir’de bir İmam Hatip Ortaokulu binası yapılamadı, buna anlam veremiyoruz” derlerken, “okulların binalaşmasını kim ya da kimler önemsemiyor veya engelliyor” sorusuna cevap aradıklarını belirtiyorlar” dedi.

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi olarak İmam hatip Ortaokul binası sorununu önemsediklerini kaydeden Uğur, bu durumun il merkezinde iktidarın ve yüce dinimiz üzerinden nemalananların ayıbı olduğunu vurguladı.

Nevşehir’de konuştukları zaman mangalda kül bırakmayanlar bulunduğunu ileri süren Uğur şöyle konuştu “2013- 2014 eğitim öğretim yılı bitmek üzere ve 2014- 2015 eğitim öğretim yılının başlamasına da 3,5 ay var. “Bu ilin vekillerine, İmam Hatip çıkışlı yöneticilerine, İmam Hatip bizim her şeyimiz” diyenlere sesleniyoruz. İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine ve velilerine vereceğiniz bir cevap olmaması ve onlara 2014- 2015 Eğitim Öğretim yılında kendilerine ait bir Okul binası yapamamanız hali üzücü olma birlikte, samimiyetin de ölçüsü olsa gerek diyoruz” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar