Nevşehir’de 'Herkes O'nu Okuyacak'

Nevşehir’de geçen yıl il bazında 'Nevşehir O (SAV)’nu Okuyor' adıyla düzenlenen yarışma bu yıl 'Herkes O'nu Okuyor' ismiyle ülke genelinde düzenlenecek.

Google Haberlere Abone ol
Nevşehir’de 'Herkes O'nu Okuyacak'

Nevşehir’de geçen yıl il bazında 'Nevşehir O (SAV)’nu Okuyor' adıyla düzenlenen yarışma bu yıl 'Herkes O'nu Okuyor' ismiyle ülke genelinde düzenlenecek. Geçen yıl düzenlenen yarışmaya 20 bin 157 kişi katılmıştı.

Geçen yılki yarışmayı düzenleyen Nevşehir Eğitime Gönül Verenler Derneği (NEVDER), bu yıl merkezi İstanbul’da bulunan Peygamber Yolu Derneği ile protokol yaptı. Protokolle ülke genelinde düzenlenen yarışmanın Nevşehir sorumluluğunu üstlendi. NEVDER Başkanı Ali Kızıltepe, dernek hizmet binasında düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, 'Herkes Onu Okuyor' okuma kampanyası ile 7'den 70'e herkesin Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)'i tanıyacağını belirtti. Yarışmanın kaybedeni olmadığını vurgulayan Kızıltepe, yarışma kapsamında ortaokul, lise ve yetişkinler için 3 ayrı kategoride belirlenen kitapların okunacağını söyledi.

Yarışmayı düzenlemede temel iki gayelerinin bulunduğunu kaydeden Kızıltepe, “Birincisi Gönül Tahtımızın Eşsiz Sultanı Efendimiz (SAV)’in hayatının bilinmesi, örnek ahlakının öğrenilerek hayatımıza aksettirilmesi. İnsanları, Efendimiz'in hayatını sadece kronolojik bir bilgiden ziyade ticaret, aile, arkadaşlarıyla ilişkileri, düşmanlarına karşı davranışı, gayri Müslimlerle olan diyaloğu, hoşgörüsü, toleransı kısaca bütün sünnet ve hadislerini öğretmeye yöneltmek istedik. İkinci gayemiz ise kitap okumaya olan ilginin artırılması ve alışkanlığının geliştirilmesidir.” dedi.

NEVDER’in, 2005 yılında eğitim ve öğretim alanında çeşitli faaliyetlerde bulunmak üzere kurulduğunu anlatan Kızıltepe “Kermeslerle, seminerlerle, projelerle ve okuma salonlarıyla faaliyetler yapmaktadır. NEVDER’e bağlı okuma salonunda 150 öğrenci ücretsiz olarak ders almakta, sınavlara hazırlanmakta ve kendilerini geliştirmelerine fırsat verilmektedir.” diye belirtti. Dernek bünyesinde geçen yıl 'Nevşehir O (SAV)'nu Okuyor' adı altında kitap okuma yarışması düzenlediklerini hatırlatan Kızıltepe şöyle konuştu: “Efendimiz (SAV)’in hayatını konu alan kitap okuma yarışmasına büyük katılım olmuştu. 20 bin 157 katılım olmuş ve 200 ödül vermiştik. İl ve ilçe merkezleri ile bazı beldelerde sınavlar yapıldı. İlkokul, lise ve yetişkinler olmak üzere üç kategoride düzenlemiştik. Bu yıl ise merkezi İstanbul’da olan Peygamber Yolu Derneği ülke genelinde Efendimiz (SAV)’in örnek hayatının anlatılması ve insanların okumaya teşvik edilmesi amacıyla ülke hatta dünya genelinde yapacak. Yarışmaya 07 Ocak 2014 tarihi itibariyle başvurular başladı. Herkesonuokuyor.com adresinden müracaatlar yapılmaktadır. NEVDER olarak Peygamber Yolu Derneği ile yaptığımız protokolle yarışmanın Nevşehir’de tanıtımı, sınav yerlerinin hazırlanması gibi yükümlülükleri üstlendik. Bu, kaybedeni olmayan bir yarışmadır. Çünkü insanlar en azından Efendimiz (SAV)’in hayatını öğrenecek. Toplumumuzun en önemli sorunlarından birini de kitap okuma alışkanlığının olmaması geliyor. Birincisi ortaokul, ikincisi lise ve üçüncüsü de yetişkinler olmak üzere yarışma 3 ana kategoride olacak. Ortaokul öğrencileri Rahime Kaya’nın 'Efendiler Efendisi Hz. Muhammed', lise öğrencileri Reşit Haylamaz’ın 'Efendimiz', yetişkinler ise Fethullah Gülen Hocaefendi’nin 'Sonsuz Nur' isimli eserlerinden sorumlu olacaklar. Son başvuru tarihi de 23 Mart'tır. Sonrasında site başvuruya kapatılacak, başvurulara göre il, ilçe ve beldelerde sınavla ilgili işlemler başlatılacak.”

NEVDER olarak il bazında her kategoride 50 olmak üzere toplam 150 faklı ödül vermeyi planladıklarını anlatan Kızıltepe, bunlar içerisinde 3 umre, iPad’ler, iPhone telefonlar, laptoplar, bisikletler, fotoğraf makineleri olacağını belirtti. Sınavların 31 Mart'ta başlayacağını ve seans seans olmak üzere 12 Nisan tarihine kadar devam edeceğini belirten Kızıltepe sözlerini şöyle tamamladı: “Geçen yıl Nevşehir’de 20 binin üzerinde başvuru vardı, bu yıl İstanbul’da belki 1 milyon başvuru olacak. Bunları bir günde sınava almak mümkün olmayacak. Başvuru anında insanlar hangi tarihte hangi seansta gireceklerini de işaretleyecekler. Nevşehir olarak 20 bin 157 sayısını geçmeyi hedefliyoruz. Sonrasında da yarışmaya katılarak dereceye giren her kategorideki asgari 50 kişiye ödül töreni düzenleyeceğiz. Geçen yıl Damat İbrahim Paşa Kapalı Spor Salonu’nda yapmıştık. 3 bin 500 kişi kapasiteli salon gelenleri almamış, bir o kadar insanımızda dışarıda kalmıştı. Bu yıl daha büyük bir salonda yapmak üzere çalışmalarımız devam ediyor.” CİHAN

Yorumlar