Nevşehir’de devlet memurları bordro yaktı

Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilciliği tarafından, 123 liralık maaş zammını protesto etmek için yapılan eylemde devlet memurları maaş bordrolarını yaktı.

Google Haberlere Abone ol
Nevşehir’de devlet memurları bordro yaktı

Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilciliği tarafından, 123 liralık maaş zammını protesto etmek için yapılan eylemde devlet memurları maaş bordrolarını yaktı.

Nevşehir Hükümet Konağı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde düzenlenen eyleme Nevşehir Kamu-Sen üyesi devlet memurları ellerinde "adalet kalkınma yalan, gerçek sömürü ve talan, hükümet zammını al başına çal" yazılı dövizlerle katıldı. İl Temsilcisi Turgay Çetin’in basın açıklamasının ardından da bordro yakarak ve 'hırsız var, ak değil karasın, başımıza belasın" diye slogan atarak zamma olan tepkilerini dile getirdi. Eyleme, Nevşehir Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Turgay Çetin, Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, Türk Büro Sen İl Temsilcisi Ömer Koç, Türk Haber Sen İl Temsilcisi Ercüment Tunç, Türk Emekli Sen İl Temsilcisi Yavuz Soysaldı, Türk İmar Sen İl Temsilcisi Recep Kılıç, MHP Nevşehir İl Başkanı Göksel Taşçı ve Merkez İlçe Başkanı Burak Kalfaoğlu ile şubelerin Yönetim Kurulları ve üyeleri ile devlet memurları katıldı.

Döviz ve sloganlarla zamma tepkilerini ifade eden kamu çalışanları adına ortak basın açıklamasını okuyan Nevşehir Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Turgay Çetin, 2,5 milyon kamu görevlisi ve 1.8 milyon emeklinin 2 yıl sürecek çileli geçim mücadelesi başladığını ifade etti.
Çetin, yapmış olduğu açıklamada,"Kamu görevlileri bugün, Ağustos ayındaki toplu satış sözleşmesinden beri ifade ettiğimiz acı gerçekle yüz yüze kalmıştır. İktidar ve malum konfederasyon iş birliği ile memurlar 123 TL, emekliler ise 140 TL zamla bütün bir yıl boyunca idare etmek zorunda kalacaklardır. Geçtiğimiz yıl gıda fiyatları ortalama yüzde 10,5; mutfak tüpü yüzde 10,7, su yüzde 9,4 zamlanmış, yoksulluk sınırı 179 TL artmışken; maaşlara 123 lira zam yapmak, adeta memur ve emeklilerle alay etmek demektir. Ekonomi iyi yolda, istikrar sürüyor, enflasyon düşüyor masalı, çarşı pazardaki gerçek fiyatlarla kâbusa dönüşmüştür. AKP Hükümeti, hedef enflasyonu bilinçli olarak düşük göstererek memurlarımızı düşük ücret artışına mahkûm ederken, milletimizi zorunlu harcamalarında dahi enflasyon canavarına teslim etmektedir. Milletimizin tüketmek zorunda olduğu gıda, temizlik, sağlık, ulaşım, haberleşme, ısınma, kira gibi ürünlerdeki fiyat artışları ise 2013’te gerçekleştiği ilan edilen, resmi enflasyonun kat be kat üzerindedir. Milletimizin en çok tükettiği 47 temel gıda ürünü baz alındığında fiyat artışı yüzde 10,5’i; 17 temel sağlık hizmetinde ortalama yıllık fiyat artışı yüzde 69’u bulmaktadır.
Memurlarımız patatese dahi muhtaç bırakılmış, bir zamanlar fakirin yemeği olan kuru fasulye, pilav lüks gıda maddesi haline gelmiştir. Kırmızı etin yalnızca adı kalmıştır." diye konuştu.

"YOLSUZLUĞA DESTEK VERENLER MEMURUN KARŞISINA ÇIKAMAZ"

Konuşmasında, çocuk, enişte, baldız, bacanak, kayınpeder demeden; cümbür cemaat, maaile, ülkenin kaynaklarına üşüşülmüşken; ayakkabı kutuları, çelik kasanın yerine geçmişken, memuru unutup, yolsuzluğa, hırsızlığa destek verenlerin, memurun karşısına ne yüzle çıkacaklarını soran Turgay Çetin, "Millete ait değerleri atıp, satıp peşkeş çekenler, arazileri, ormanları, madenleri yakıp, yıkıp yok edenler, milyonlarca vatandaşın hakkını çalıp, çırpıp iç edenler, çalışmadan zengin olma hevesiyle, memurların alın terini gasp edenler, mevki, makam ve siyasi çıkarları uğruna kamu görevlilerini masada satanlar, şu soğuk günlerde evinde battaniyeyle ısınmaya çalışanların, soğuktan donan bebeklerin ahını almışlardır. Milyonlarca memurun, emeklinin, masumun hakkını yiyenler, milletin kaynaklarını göz göre göre eşine, dostuna peşkeş çekenler de kendi ateşlerini, milyonlarca memurun bordrolarında göreceklerdir. Memurun bordrosunun ateşi, hem bu dünyada hem öteki dünyada hırsızı, arsızı, yalancıyı, rüşvetçiyi ve memur pazarlamacılarını saracaktır." ifadelerini kullandı.

Nevşehir Kamu- Sen İl Temsilcisi Turgay Çetin’in konuşmasından sonra kamu çalışanları, 123 TL'lik maaş artışını bordrolarını yakarak protesto etti.

CİHAN

Yorumlar