Nevşehir TKDK’ya 53 milyonluk proje başvurusu yapıldı

Nevşehir Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'na, 12. çağrı ilanı döneminde yaklaşık 53 milyon TL tutarında proje başvurusu yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Nevşehir TKDK’ya 53 milyonluk proje başvurusu yapıldı

Nevşehir Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'na, 12. çağrı ilanı döneminde yaklaşık 53 milyon TL tutarında proje başvurusu yapıldı. 21 Mart Cuma günü sona eren 12. çağrı ilanına toplam 38 proje ile Nevşehirli yatırımcılar büyük ilgi gösterdi.

Başvuru yapılan 38 projenin 4 adedi büyükbaş süt hayvancılığı, 3 adedi küçükbaş süt hayvancılığı, 5 adedi büyükbaş besi hayvancılığı, 3 adedi et tavukçuluğu (broyler) yetiştiriciliği, 1 adedi süt ürünlerinin işlenmesi, 12 adedi tıbbi ve aromatik bitkiler yetiştiriciliği, 8 adedi konaklama tesisi (pansiyon, butik otel vs), 1 adedi restoran işletmeciliği ve son olarak da 1 adet at çiftliği projesinin başvurusu yapıldığı belirtildi. 38 projenin toplam yatırım tutarı ise 52 milyon 988 bin 727 TL olduğu, yatırımların bitmesiyle ise Avrupa Birliği ve Türkiye katkısının 31 milyon 516 bin 272 TL olarak gerçekleşeceği vurgulandı. Nevşehir’de 4 adet çağrı ilanının geçmiş olduğu ve her geçen çağrıda proje sayısının ve yatırım tutarlarının daha da arttığı, böylelikle Nevşehir’in kalkınmasına öncülük etmeye çalışan bir kurum olduğu belirtildi.
CİHAN

Yorumlar