Nevşehir Tarım Müdürlüğü ekipleri İstanbul Halk Ekmek Fabrikası'nı gezdi

İstanbul Halk Ekmek Fabrikaları Genel Müdürü Salih Bekaroğlu’nun daveti üzerine Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerince fabrikaya iki günlük teknik gezi düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Nevşehir Tarım Müdürlüğü ekipleri İstanbul Halk Ekmek Fabrikası'nı gezdi

İstanbul Halk Ekmek Fabrikaları Genel Müdürü Salih Bekaroğlu’nun daveti üzerine Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerince fabrikaya iki günlük teknik gezi düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe Nevşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Atilla Arslangiray, Gıda Mühendisleri Serkan Tekin ve Hayriye Reyhancan katıldı.

    Türkiye'nin en büyük ve en önemli ekmek üretim tesislerine sahip olan, bu alandaki son teknolojiyi tesislerinde kullanan ve sürekli yeni ürün çalışmaları yapan bu tesislere yapılan gezi sırasında, ham madde girişinden üretilen ürünün piyasaya arz edilmesine kadar tüm aşamaları yerinde gördü.

    İşletmelere ham madde alımı sırasında yapılan kontrol ve analizler, ham maddelerin depolanması, üretim yerlerine giriş sırasında kullanılan Hijyen ekipmanları, hamurun hazırlanması ve el değmeden kesilip son teknolojik tünel fırınlarda ekmek haline getirilmesi, ekmek üretiminde ve sonrasında karşılaşılan sorunların çözülmesi ve yeni ürünlerin geliştirilmesi çalışmaları hakkında bilgi edinildi. Ayrıca, toplumsal sorumluluk çerçevesinde çölyak hastaları için özel olarak üretilen glutensiz ekmek yapım tekniği incelendi.

    Ar-Ge çalışmaları kapsamında yürütülen, şehre has Nevşehir Simidi’nin mayalanma tekniği kullanılarak ekmek üretimi yapılması konusunda bilgi paylaşımı yapıldı. CİHAN

Yorumlar