Nevşehir, Sosyal Bilimler Lisesi ile tanışıyor

Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, kısa bir süre önce ismi Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi olarak değiştirilen ve 2014 -2015 eğitim öğretim yılında yeni ismi ile eğitime başlayacak olan eski Anadolu Öğretmen Lisesi’nin...

Google Haberlere Abone ol
Nevşehir, Sosyal Bilimler Lisesi ile tanışıyor

Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, kısa bir süre önce ismi Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi olarak değiştirilen ve 2014 -2015 eğitim öğretim yılında yeni ismi ile eğitime başlayacak olan eski Anadolu Öğretmen Lisesi’nin Nevşehir eğitimine çok şey katacağının şimdiden gözüktüğünü söyledi.

Türkiye’nin en az tanınan okul türü olan Sosyal Bilimler Liselerini Nevşehir’de yaşayan ve temel eğitimden orta eğitime geçen öğrencilere ve velilerine tanıtmak gerektiğini kaydeden Uğur “Sosyal Bilimler Lisesi ilk defa, 2003 yılında İstanbul’da açılmıştır. Sosyal bilimler liseleri, eğitim-öğretim süresi hazırlık sınıfı hariç 4 yıl olan yatılı ve karma okullardır. Bu okullarda öğrenci velilerinin istekleri doğrultusunda gündüzlü öğrencilerde öğrenim görebilmektedir. Sosyal bilimler Liseleri, öncelikle okuldaki alanlarla ilgili yükseköğretim kurumlarının bulunduğu yerlerde açılmaktadır. Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi'nde lisemizi destekleyeceği ortadadır. Okul, 2014-2015 öğretim yılından itibaren üç şubede toplam doksan öğrenciyle eğitim ve öğretime başlayacaktır. Nevşehir Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi 9. ve 10. sınıflarında Fen Liseleri ve Anadolu Liselerinin 9. ve 10. Sınıflarında görülen derslerin aynısı görülecek ancak; 11. ve 12. sınıflarında eşit ağırlık programı uygulanacak” dedi.

CİHAN

Yorumlar