Nevşehir Cezaevi’nde İstanbul’un fethi konferansı düzenlendi

İstanbul’un fethinin yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Nevşehir Ceza İnfaz Kurumu’nda İstanbul’un Fethi ve Fatih Sultan Mehmet konulu konferans düzenlendi.     Nevşehir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü...

Google Haberlere Abone ol
Nevşehir Cezaevi’nde İstanbul’un fethi konferansı düzenlendi

İstanbul’un fethinin yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Nevşehir Ceza İnfaz Kurumu’nda İstanbul’un Fethi ve Fatih Sultan Mehmet konulu konferans düzenlendi.

    Nevşehir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Seyhun Şahin tarafından çok amaçlı salonda gerçekleştirilen konferansın açılışı İstanbul slaytları eşliğinde İstanbul’u Dinliyorum şiiri ile yapıldı. Ardından Yrd. Doç. Dr. Seyhun Şahin tarafından 1 saate yakın süren konferansta İstanbul şehrinin tarihi önemi üzerinde duruldu. Peygamber Efendimizin İstanbul’u fethetme yönündeki müjdeleyici sözüne layık olma düşüncesinin İstanbul’un kuşatmasında önemli rol oynadığını belirten Şahin, İstanbul’un alındıktan sonraki farklı milletlerdeki bireylere gösterilen hoşgörünün önemi üzerinde durdu.

    Konferans bitiminde kurumda Açık Öğretim Lisesi’nden mezun olan öğrencilere diplomaları Yrd. Doç. Dr. Seyhun Şahin tarafından verildi.

    Kurum öğretmeni Hakan Tokgöz, tarihe geçen önemli günlerde kamu kuruluşları ve sivil toplum örgütleri ile işbirliğini arttırarak hükümlü ve tutukluların sosyal kültürel yönden bilgi becerilerine daha fazla katkıda bulunacaklarını dile getirdi. CİHAN

Yorumlar