Nevşehir Belediyesi Uluslararası Fotoğraf Yarışması düzenliyor

Fotoğraf sanatının geliştirilmesi ve bu alanda aktif şekilde çalışma yapanların desteklenerek özgün sanat değerlerinin ortaya çıkmasına katkıda bulunmak amacıyla Nevşehir Belediyesi Uluslararası Fotoğraf Yarışması'nın bu yıl beşincisi...

Google Haberlere Abone ol
Nevşehir Belediyesi Uluslararası Fotoğraf Yarışması düzenliyor

Fotoğraf sanatının geliştirilmesi ve bu alanda aktif şekilde çalışma yapanların desteklenerek özgün sanat değerlerinin ortaya çıkmasına katkıda bulunmak amacıyla Nevşehir Belediyesi Uluslararası Fotoğraf Yarışması'nın bu yıl beşincisi düzenlenecek.

Yarışma konusunun manzara olarak belirlendiği 5. Uluslararası Nevşehir Belediyesi Fotoğraf Yarışmasına katılmak isteyenler eserlerini, JPEG formatında 300 dpi çözünürlükte, kısa kenarı en az 2048 piksel boyutunda, fotoğraf boyutu 4 Mb'tan büyük olmayacak şekilde http://www.tfsfonayliyarismalar.org/anasayfa.asp adresine yükleyecek. Her katılımcının en fazla 4 eser ile katılabileceği yarışmaya gönderilecek fotoğrafların çerçevesiz, kenar boşluksuz ve fotoğraf üzerinde imza, işaret, logo veya tarih gibi ifadelerin yer almaması da gerekiyor. Yarışmaya eserlerin Baskı, CD/DVD veya e-mail ile katılımları ise kabul edilmeyecek. Merkezi İngiltere’de bulunan Fotoğraf Sanatı Federasyonu(FİAP)’nun yanı sıra Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu(TFSF)’nun da katkı sağladığı 5. Kapadokya Uluslararası Fotoğraf Yarışmasına amatör ve profesyonel sanatçılar katılabilecek. Birinci olacak eser sahibine Altın Madalya, ikinciye Gümüş Madalya ve üçüncüye de Bronz Madalya’nın ödül olarak verileceği 5. Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nda ayrıca 3 mansiyon ödülü verilecek. Yarışmada bu yıl ilk kez özel ödüllerde verilecek. Yarışmada En İyi Kapadokya Fotoğrafı Özel Ödülü elde edecek eser sahibine 3 bin TL , ikinci olacak eser sahibine 2 binTL ve üçüncülüğü elde edecek eser sahibine de bin TL para ödülü verilecek. Jüri değerlendirmesi ile yarışma sonunda yapılacak sergileme için de 30 fotoğraf belirlenecek ve eser sahiplerine de eser başına 100 TL ödül takdim edilecek. FIAP En İyi Fotoğrafçı Ödülü ise toplamda en fazla eseri sergilenen fotoğrafçıya verilecektir.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Mustafa Arslan, Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğretim üyesi Doç. Hakan Pehlivan, Nevşehir Müze Müdürü ve fotoğraf sanatçısı Murat Gülyaz ve Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim ve Tasarım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Osman Ürper’ in seçici kurul üyeliğini yapacağı yarışmaya katılmak isteyen amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçılar 17 Eylül 2014 Çarşamba saat günü saat 23.00’ e kadar internet üzerinden başvuruda bulunabilecekler.

20 Eylül 2014 Cumartesi günü seçici kurulun değerlendirmesinin ardından yarışma sonuçları, 22 Eylül 2014 Pazartesi günü açıklanacak. Dereceye giren fotoğraf sanatçılara ödülleri, 13 Ekim 2014 Pazartesi günü düzenlenecek sergi ile birlikte tören ile verilecek.

CİHAN

Yorumlar