Nevşehir, 60. yılında çöküş yaşıyor

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, ekonomik ve sosyal anlamda şehrin her geçen gün çökmekte olduğunu iddia etti.Nevşehir'in il oluşunun 60. yılı sebebiyle bir açıklama yapan Mustafa Uğur, 60 yılda kayıpların kazanımlardan...

Google Haberlere Abone ol
Nevşehir, 60. yılında çöküş yaşıyor

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, ekonomik ve sosyal anlamda şehrin her geçen gün çökmekte olduğunu iddia etti.

Nevşehir'in il oluşunun 60. yılı sebebiyle bir açıklama yapan Mustafa Uğur, 60 yılda kayıpların kazanımlardan çok olduğunu ifade etti. Uğur; "İthalatçı firma sayısının bir önceki yıla göre yüzde 10 azaldığı, kepenk indirip dükkan kapatan esnaf sayısının önceki yıllara göre arttığı, 15 yaş üstü okuma yazma bilmeyen kişi sayısının 10 bini aştığı, bankalara olan kredi borçlanmalarının bir önceki yıla göre arttığı bir Nevşehir'in 60. yılını heyecanla kutlamak maalesef ki mümkün değildir" dedi.

Uğur, ildeki mutluluk veren pozitif adımların yalnızca ilçelerdeki turizm verileri ve Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi'nin gelişen ve değişen yapısı olduğunu vurguladı.

Nevşehir’in ekonomik ve sosyal anlamda çöküş yaşadığını iddia eden Uğur; “Türkiye geneli boşanma oranlarında beşinci sırada, kadın intihar teşebbüs sıralamasında dördüncü sırada yer alan Nevşehir, 724 parçalanmış aile sayısı ve 16 yaşına kadar düşen evlilik yaşı ile de adeta çığ gibi büyüyen sorunların çözümüne dair adım atılmasını işaret etmektedir. Kısacası ekonomik ve sosyal anlamda Nevşehir her geçen gün çökmektedir. Var olan çöküşe karşı hükümetin ve Nevşehir milletvekillerinin vurdumduymaz tavırları, çözüm üretmeyen siyaset anlayışları tuz biber ekmektedir.” dedi.

Tüm bu sebeplerden ötürü 60. yılın buruk kutlandığını belirten Uğur, geçen yılların yalnızca negatif büyümelere etki ettiğini ifade etti. CİHAN

Yorumlar