Nevruz Tatilinde İranlılar Van'a Akın Etti

İran'daki 15 günlük nevruz tatilini fırsat bilen İranlılar Van'a geldi.

Google Haberlere Abone ol
Nevruz Tatilinde İranlılar Van'a Akın Etti

İran'daki 15 gündelik Nevruz tatilini fırsat bilen İranlılar Van'a geldi. Otellerin doluluk oranı yüzde 100'e ulaşırken, Van'a gelen İranlı turistler, bol bol alışveriş yaparak esnafın da yüzünü güldürdü.

Yetkililer son bir ayda 26 bin İranlı'nın Van'a giriş yaptığını, Nevruz dolayısıyla bu sayının 50 bini bulacağını söyledi.



İran'a en yakın şehir bulunan Van'da çağımızda İranlı turist akını yaşanıyor. 15 gündelik Nevruz tatilini değerlendirmek için Van'a gelen İranlılar, yaptıkları alışverişle esnafın yüzünü güldürürken, oteller de yüzde yüz doldu.

Esnaf camlarına Farsça yazılar asarak İranlıların merakını çekmeye çalışırken, eğlence mekanları da gene İranlı turistlere yönelik programlar hazırladı. Hem alışveriş yapıp hemde tarihsel turistik mekanları gezme fırsatı bulan İranlıların maksimum merakını de Akdamar Adası ve Van Kalesi çekiyor.



HERKES MEMNUN

Esnaf bu devirde satışlarının kocaman bir tarafını İranlı turistlere yaptıklarını belirterek, sektörün fazla aşırı canlandığını söyledi. İranlı turistlerin Van için kocaman bir avantaj olduğunu anlatım eden Van Turizmi Kültür Varlıklarını Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Abdullah Tunçdemir, 'İranlılar nevruz nedeni ile 15 gündelik bir tatil yapıyor. Dünyanın her yerine tatil yapmak için ülkelerinden çıkıyorlar. Van ilk geldikleri il bulunduğu için en kocaman payı biz alıyoruz. Van'da bir zaman konakladıktan sonra değişik illere gidiyorlar. Daha kocaman bir hisse elde edebilmek için daha kaliteli hizmet vermemiz gerekir. Nevruz dolayısıyla sıkı bir İranlı bekliyoruz' dedi.

BİLGİ YARIŞMASI OYUNU, ÜYE OLMADAN HEMEN BAŞLA

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar