Nevruz öncesi 100 kilo patlayıcı ile terör tuzağı

Bitlis İl Jandarma Komutanlığı tarafından Bitlis-Hizan karayolu üzerine döşenen 100 kilo patlayıcı madde imha edildi.

Google Haberlere Abone ol
Nevruz öncesi 100 kilo patlayıcı ile terör tuzağı

Bitlis Valiliği’nden yapılan izahatya göre, 5 ayrı zeytin tenekesi arasında bulunan toplamda 100 kilo patlayıcı maddenin imha edildiği bildirildi. Açıklamada, bölücü terör örgütü nedeni ile daha önceden hazırlanmakta bulunan el inşası patlayıcı düzeneğinin duyumunun alınması üzere 13 Mart günü belirtilen alanda hususi Harekat Birlikleri, zırhlı araçlar ve dedektör köpek unsurları ile desteklenen operasyonda 100 kiloluk patlayıcı maddenin muvaffakiyet ile imha edildiği söylendi.

Açıklamada, “Merkeze bağlı Yukarıölek köyü yolu üstünde 50 mt. aralıklarla toprağa gömülmüş ve sonrasında çıkarılmış 2 tane muhtemel el inşası patlayıcı çukuru ile bahse konusu el inşası patlayıcıların radyo frekansı komutlu anahtar düzeneğine bağlanmak üzere açılan kablo kanalları belirleme edilmiştir. Bitlis-Hizan karayolu üstünde Yukarıölek köyü İnik Tepe mevkiinde bölücü terör örgütü mensupları nedeni ile 2014 yılında tuzaklandığı belirtilen 5 tane 2 kilogramlık zeytin tenekelerine yerleştirilmiş ve 5 tane elektrikli fünye ile irtibatlandırılmış bulunan takribî 100 kilo patlayıcı madde imha edilmiştir.

Patlama neticesinde 6 mt. genişliği 2 mt. derinliğinde patlama çukuru meydana gelmiştir. Bu çukur İl hususi İdaresi ekiplerince doldurulmuştur” denildi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar