Nevruz kutlamasında gergin anlar yaşandı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi’nde öğrenciler Nevruz kutlaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Nevruz kutlamasında gergin anlar yaşandı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi’nde öğrenciler Nevruz kutlaması yaptı. Bir grup öğrencinin, diğerlerinden ayrılarak Kürtçe türkülerle halay çektiği sırada, ülkücü işareti yapan bir başka grup ise karşılarına geçerek İstiklal Marşı okudu.

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi’ndeki etkinlikte, fakülte binasında düzenlenen konferansın ardından bahçede yakılan ateş üzerinden atlandı. Etkinliklere katılan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yanan ateş üzerinden atladığı sırada dengesini kaybederek düşeceği sırada, bir gazeteci kendisini düşmekten son anda kurtardı.

Daha sonra, ellerinde Türk bayrakları ve davul-zurna ile çalınan müzik eşliğinde oyunlar oynayan, halaylar çeken öğrencilerden ayrılan bir grup ise bir başka köşede Kürtçe türküler söyleyerek halay çekmeye başladı. Bu durumu gören bir başka grup ise bir araya gelerek önce “Türkiye'm” isimli türküyü söyledi, ardından ise ülkücü işaretleri yaparak İstiklal Marşı okudu. İstiklal Marşı sırasında Kürtçe türkülerle halay çeken öğrencilerin de halay çekmeyi bıraktığı gözlendi. Gergin anlar yaşanan bu sırada halay çeken grubun yanına gelen diğer grup, bu kez CHP seçim otobüsünde çalan Ankara yöresine ait türkü eşliğinde oyunlar oynadı. Bunun üzerine halay çeken grup olay yerinden ayrıldı.

Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Ali Azar da önce okul alanından ayrılmak üzere olan grubu, ardından da diğer gruba sakinlik çağrısı yaptı. Azar, gazetecilerin sorusu üzerine Nevruz’un geçmişine ilişkin bilgiler verirken, yaşanan olayın herhangi bir önemi olmadığını, öğrencilerin kendi aralarında eğlendiğini söyledi. Katılanlara yiyecek ikramında bulunulan etkinlikler sırasında, sivil ve resmi kıyafetli polisler gelişmeleri yakından takip etti. CİHAN

Yorumlar