Nevruz alanı piknik meydanına döndü

Diyarbakır’da Nevruz kutlamaları devam ediyor. Nevruz alanına akın edenler, alanın çevresini dev bir piknik alanına çevirdi.

Google Haberlere Abone ol
Nevruz alanı piknik meydanına döndü

Diyarbakır’da Nevruz kutlamaları devam ediyor. Nevruz alanına akın edenler, alanın çevresini dev bir piknik alanına çevirdi. Bazı BDP’liler kutlamaların yapıldığı alanın arka kısmında Cuma namazı kıldı.

Diyarbakır'daki Nevruz kutlamaları büyük bir katılımla başladı. Sabahın erken saatlerinden itibaren alana akın eden insanlar akşam saatlerine kadar sahneye çıkan sanatçıları dinledi. Platformun önünde oluşan büyük kalabalığın bulunduğu alanın çevresindeki tarlalar büyük piknik alanına dönüştü.

Kutlamalara; BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkan adayı Gültan Kışanak, HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü ve Sebahat Tuncel, milletvekilleri Altan Tan, Nursel Aydoğan, Ahmet Türk, Aysel Tuğluk, Leyla Zana, İbrahim Ayhan, Şanlıurfa Belediye başkan adayı Osman Baydemir, kanaat önderleri ve sanatçıların bulunduğu geniş bir davetli topluluğu izledi. Ahmet Türk konuştuğu sırada, platformun arka kısmında Cuma namazı kılınacağı anonsu yapıldı. Daha sonra kutlamalara devam edildi. Cuma namazı için iki ayrı cemaat oluşturulurken, konuşmaların ve kutlamaların devam etmesi namaz kılanlara zor anlar yaşattı. BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye eş başkan adayları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı’nın konuşmasıyla süren kutlamaların devamında sanatçılar sahne aldı.
CİHAN

Yorumlar