Nedim Şener, Öz hakkındaki şikayeti için ifade verdi

Gazeteci Nedim Şener, eski Ergenekon savcısı Zekeriya Öz hakkında HSYK’ya yaptığı şikayet üzerine başlatılan inceleme kapsamında ifade verdi.

Google Haberlere Abone ol
Nedim Şener, Öz hakkındaki şikayeti için ifade verdi

Gazeteci Nedim Şener, eski Ergenekon savcısı Zekeriya Öz hakkında HSYK’ya yaptığı şikayet üzerine başlatılan inceleme kapsamında ifade verdi. Şener, hem görevi ihmalden hem de yasadışı delil elde etmek yönünden şikayetçi olduğunu söyledi.

İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Şener, savcıya müşteki olarak ifade verdi. İfadesinin ardından açıklama yapan Şener, Zekeriya Öz hakkında daha önce HSYK’ya şikayette bulunduğunu hatırlattı.

Hakkında yapılan ve sahte olduğunu iddia ettiği ihbar üzerine dinlendiğini ileri süren Şener, Öz’ün de aralarında bulunduğu savcıların suç unsuru bulamadıklarını emniyete bildirdiklerini kaydetti. Şener, “Bu tapeler imha edilmesi gerekirken ve bana neden dinlendiğim konusunda bilgi verilmesi gerekirken bunlar imha edilmeyip 2011 yılındaki odatv davasıda kullanılmıştır. Bu nedenle görevi kötüye kullandığına yönelik suç duyurusunda bulunmuştum HSYK’ya. HSYK da inceleme başlatmıştı. Onun için ifade verdim.” dedi.

İki yönlü bir şikayette bulunduğunu kaydeden Şener, “Görevini ihmal ettiği için ve usulsüz elde edilen telefon tapelerini ihma etmeyerek yasadışı elde edilmiş delil olarak değerlendirdiği için.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar