Necip Fazıl’ı anma gecesi düzenlendi

Genç Memur-Sen Siirt İl Başkanlığı tarafından, vefatının 31. sene-i devriyesinde Üstad Necip Fazıl’ı Anma ve Anlama Gecesi düzenlendi.İlim Yayma Cemiyeti'nde düzenlenen program, İlahiyat Fakültesi Sekreteri Abdulkadir Işık’ın, Manisa...

Google Haberlere Abone ol
Necip Fazıl’ı anma gecesi düzenlendi

Genç Memur-Sen Siirt İl Başkanlığı tarafından, vefatının 31. sene-i devriyesinde Üstad Necip Fazıl’ı Anma ve Anlama Gecesi düzenlendi.

İlim Yayma Cemiyeti'nde düzenlenen program, İlahiyat Fakültesi Sekreteri Abdulkadir Işık’ın, Manisa Soma’da maden faciasında hayatını kaybeden madencilerin ailelerine taziye masajı iletmesiyle başladı.

Necip Fazıl’ın imanlı, inançlı ve değerleri uğruna bedel ödemeyi göze alabilen bir gençliğin müjdecisi olduğunu belirten Işık, vefatının 31. sene-i devriyesinde üstat Fazıl’ı rahmet, minnet ve özlemle andıklarını söyledi.

Işık, “Üstad Necip Fazıl’ın dediği gibi “Yepyeni bir nesil yoğurmak borcundayız.” Eserleriyle, fikir hayatımızı, ruh dünyamızı inşa eden üstad Necip Fazıl, yazmaktan öte bir vazifeyi ifa etmiş; milli-manevi değerlerle yoğrulmuş, ideal bir nesil inşasına vesile olmuştur. Üstad Necip Fazıl, mısralarıyla derin bir nefes olduğu gibi karanlıkları dağıtan güneş misali bir kaynak oldu bizlere. Piştiği çile kazanında bizi de kaynattı, gençlik telaşımızı derleyip toparladı. İçimizde bakır çalığı bir ümitsizlikle yaşayıp dururken, yanı başımızda gümüş aydınlığında bir umudun da olduğunu haber verdi. Bizi, eşyanın dilini bilmeye, kâinatın sırrını anlamaya çağırdı. İçimize bakmayı, ruhumuza eğilmeyi öğütledi.”d edi.

Düzenlenen tören, plaket takdimi ile sona erdi.

CİHAN

Yorumlar