Necdet Özel: PKK, Farklı Bir Algı Oluşturmaya Çalışıyor

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, 'Suriye'deki ortam, PYD-PKK'nın terör örgütü kimliğinden ziyade IŞİD ile savaşan meşru bir güç olarak görülmesine yol açıyor.' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Necdet Özel: PKK, Farklı Bir Algı Oluşturmaya Çalışıyor

Suriye'deki ortamın, PYD-PKK'nın terör örgütü kimliğinden ziyade IŞİD ile savaşan meşru bir takat şekilde görülmesine yol açtığını söyleyen Genelkurmay Başkanı, hudut güvenliği için merkezi bir komutanlık kurulacağını açıkladı. 'İyimser öngörüde bulunmak güç' diyen Orgeneral Özel, alanda Türkiye için harp riskine işaret etti.

ÖZEL'DEN KAPSAMLI DEĞERLENDİRME

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Türkiye'nin yakın coğrafyasındaki risk ve tehditlere ait kapsamlı değerlendirmelerde bulundu. Suriye'de ortaya çıkan terör örgütleri ve Türkiye'ye etkileri meselesi için tespitlerini paylaşan Orgeneral Özel, Savunma ve Havacılık Dergisi'ne röportaj verdi.

'SAVAŞ RİSKİ VAR!'

Genelkurmay Başkanı bölgedeki harp riskine dikkat çekerek, 'Ekonomik çıkarlarda yaşanacak çatışmalar, kutuplaşmalar ve düşen kaynaklar için sürdürülen mücadeleler değerlendirildiğinde, bulunduğumuz coğrafyada konvansiyonel bir harbin yaşanma riskinin henüz ortadan kalkmadığını ifade etmek kusur olmayacaktır.' dedi.

'PKK FARKLI BİR ALGI OLUŞTURMAYA ÇALIYOR'

Genelkurmay Başkanı, 'Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgelerindeki gelişmeler, iyimser öngörülerde bulunulmasını güçleştirmektedir' dedi: 'Irak ve Suriye'de yaratılan ortam IŞİD'in giderek güçlenmesine, tüm dünyadan oldukça çok radikal savaşçının alana akmasına ve PYD/PKK'nın terör örgütü kimliğinden ziyade IŞİD ile savaşan meşru bir takat şekilde alanda görülmesine yol açmaktadır. Bölücü terör örgütü, Irak ve Suriye'de yaşanan gelişmeler doğrultusunda elde ettiği kazanımları artırmaya çalışırken tıpkı sürede kendisini ve başka ülkelerdeki uzantılarını masum göstererek değişik bir algı oluşturmaya çalışmaktadır.'

Özel, bir takım devletlerin hem bilgi teknolojilerini hem de dünyanın tehdit şekilde algıladığı güçleri kullandığını söyledi, bunları da 'üstünlük sağlama yarışının karanlık yüzü' şekilde niteledi.

BİR TABUR DAHA KURULACAK

Türkiye'nin hudut güvenliği için aldığı önlemleri de söyleyen Özel, 2013 ve 2014 yıllarında kurulan iki hudut hususi harekât komando taburuna bu sene bir taburun daha ekleneceğini söyledi.

SINIR KARAKOLLARI BİRLEŞTİRİLİYOR

Özel'in verdiği bilgilere göre, hudut birlikleri güçlendirilecek ve hukuki yetkileri yine düzenlenecek. Orta vadede hudut mesuliyeti muharip tugaylardan devralınacak ve 317 hudut karakolu tek bir komutanlık altında birleştirilecek.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar