Necati Şahin: Su ve ulaşımda yarı fiyata iki gün kaldı

CHP Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Necati Şahin, su ve ulaşımda fiyatların yarıya indirilmesi konusundaki vaadini Recep Altepe ile halkın önünde konuşma çağrısına cevap gelmediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Necati Şahin: Su ve ulaşımda yarı fiyata iki gün kaldı

CHP Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Necati Şahin, su ve ulaşımda fiyatların yarıya indirilmesi konusundaki vaadini Recep Altepe ile halkın önünde konuşma çağrısına cevap gelmediğini söyledi. Şahin, “Hodri meydan dedik ama hemşehrilerimize verdiğimiz söze ‘boş vaat’ diyenler karşımıza çıkamadılar.” dedi.

Seçim çalışmalarının son turlarını sürdüren Necati Şahin, CHP İl Başkanı Metin Çelik ile birlikte Güneştepe, İstiklal ve Adalet Mahallelerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Kendisini sıcak bir şekilde karşılayan vatandaşların sorunlarını dinleyen, çeşitli konulara ilişkin sorularını cevaplayan Şahin, su ve ulaşım fiyatlarındaki indirim için artık az bir zaman kaldığını söyledi. Bursalı hemşehrilerine yerine getiremeyeceği hiçbir söz vermediğini belirten Şahin, “Bizim, vatandaşımızın bütçesini rahatlatacak olan bu sözümüz için ‘boş vaat’ diyenleri halkın huzurunda açık tartışmaya çağırdık ama gelemediler.” diye konuştu.

Bursalılara verdiği her sözünün arkasında olduğunu ve göreve geldiğinde ilk işinin su ve toplu ulaşımda fiyatları yarıya indirmek olacağını yineleyen Şahin, Türkiye’nin en pahalı suyunun Bursa’da içildiğini, en pahalı toplu ulaşım hizmetinin verildiğini söyledi.

Güneştepe Mahallesi'nde coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Şahin, burada daha çok kentsel dönüşüme ilişkin sorularla karşılaştı. Bursa’da yapılan kentsel dönüşümün hak sahibi vatandaşların görüşleri alınmadan gerçekleştirildiğine dikkat çeken Şahin, “Biz, mahalle kültürünü, sokak kültürünü bozmadan, sizi göçe zorlamadan yumuşak bir kentsel dönüşüm gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.

Kentsel dönüşüm yapılacak yerlerde yaşam kalitesini yükselteceklerini belirten Şahin, şunları dile getirdi: “Yumuşak bir kentsel dönüşümle bu değerli bölgelerimizin hakkını vererek revize etmeyi düşünüyoruz. Sizlerin bilgisi dahilinde malınızı mülkünüzü değerli hale getirecek bir yönetim göreceksiniz. Size rağmen hiçbir şey yapmayacağız. Bölge sakinlerinin düşüncelerini göz ardı eden hiçbir kentsel dönüşüm başarılı olamaz. Bunun örneklerini Kamberler'de ve Doğanbey'de görüyoruz. Buralardaki insanları mutsuz. Kentsel dönüşüm dediğimiz kavram, insan refahını arttırmayı amaçlar.” CİHAN

Yorumlar