Nebi Yılmaz: 240 şirket çalışanının işine son verilecek

Mersin'in Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, haziran ayı itibari ile 240 şirket çalışanının sözleşmesinin bitmesinden dolayı işine son vermek zorunda kalacaklarını söyledi. Nebi Yılmaz, makamında ulusal ve yerel basın temsilcileri ile bir...

Google Haberlere Abone ol
Nebi Yılmaz: 240 şirket çalışanının işine son verilecek

Mersin'in Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, haziran ayı itibari ile 240 şirket çalışanının sözleşmesinin bitmesinden dolayı işine son vermek zorunda kalacaklarını söyledi.

Nebi Yılmaz, makamında ulusal ve yerel basın temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantıda konuşan Yılmaz, kesinlikle hiç kimsenin ekmeği ile oynamak gibi bir niyetlerinin olmadığını belirterek, önceki dönem belediye başkanı belediye kapasitesinin çok üzerinde işçi alımı yaptığını kaydetti. Kurumsal yapıyı korumak için bunu yapmak mecburiyetinde kaldıklarını anlatan Yılmaz, ”Geçmişte yapılmış hatanın bedeli bize mal ediliyor. Elimizi attığımız her işten bir sıkıntı çıkıyor. Mut belediyesinin işçi kapasitesi nedir diye Erdemli, Silifke ve Gülnar belediyelerine sorduğumuz zaman, Mut belediyesinin çalıştırabileceği işçi sayısı 60 ile 70 arası belki de 80. Ama 240 elemanla baş başa kalınca, çarkı döndüremiyoruz. Bunların tamamı çıkacak ve tekrar 40 ile 50 şirket elemanı ile yola devam etmek istiyoruz. 54 kişi resmi işçi, toplamda 104 personel ile belediyenin çarkını döndürmeye çalışacağız. Zorlandığımız ve tecrübesini yaptığımız işlerde ise, 2015 yılında tekrar dizayn edeceğiz.” diye konuştu.

"Geçmişte yapılmış olan hatanın bizim başımızda patladı" diyen Yılmaz, ”Şimdi çıkacak işçiler üzerinden duygu sömürüsü yapılıyor. Bizi, 240 insanın ekmeğinden ediyormuş gibi göstermek üzücü bir nokta. Bunun hatası geçmişteki başkana ait. Belediyenin kapasitesinin üzerinde işçi alınmış. Açıkçası geçmiş dönemin hatasını biz çekiyoruz. Yeni işe alınacak kişilerde siyaset gözetmeyeceğiz. Ama bende ekibimi kurmak zorundayım. Çalışanların içinde ahlaklı düzgün ve kaliteli şahıslar var. Bizim anlayışımızda sen otur sen çık demek yok. Siyaset yapmadan işini düzgün yapan insanlarla çalışacağız. Aynı zamanda çalışacağımız işçi çok yönlü olacak. Yani elinden her iş gelecek personelle çalışmayı düşünüyoruz. Belediyecilik bildiğiniz gibi renkli bir kurum.” şeklinde konuştu.

'PSİKOLOJİK DENGEYİ YİTİRMEK ÜZEREYİM'

Başkan Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü; ”Bizim önceliğimiz bu belediyenin malını mülkünü çaldırmamak. 2 aylık belediye başkanıyım. Belediyenin geçen dönem borcundan dolayı geceleri uykum kaçıyor. Belediyeye Allah’ın günü bir alacaklı geliyor. Artık belediyenin kapısından girenin, şekline, kravatına ve çantasına dikkat eder oldum. İnanın psikolojik olarak dengeyi yitirmek üzereyim. Günlük eski borçlardan dolayı belediyeye icra geliyor. Küçük rakamları peşin ödüyoruz. Büyük rakamları ise taksite bağlıyoruz. Borçları ödemek için bankadan kredi almak zorunda kalacağız. Örneğin İzmir’de bulunan bir şirketten 10 bin TL’ ye sinek ilaç makinası alınmış. Gününde ödeme yapılmadığından dolayı, icraya verilmiş. Bu borç 40 bin TL’ye yükselmiş. Bu şirket 3 senedir neredeydi, bu belediye neredeydi? Yazık günah değil mi? Biz belediyenin parasını kimseye çaldırmayacağız. Bu yaşananlara rağmen belediye olarak bütün birimlerimiz çalışmaktadır. Bu konuda basın mensuplarından da bizi takip etmesini istiyorum.” ifadesini kullandı. CİHAN

Yorumlar