Nûbihar'dan geleneksel iftar

Nûbihar Dergisi’nin geleneksel hale getirdiği iftar program sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kanaat önderleri, siyasetçi ve akademisyenlerin katılımıyla yapıldı. Sur ilçesindeki Liluz Otel’de düzenlenen programda konuşan Nûbihar Derneği...

Google Haberlere Abone ol
Nûbihar'dan geleneksel iftar

Nûbihar Dergisi’nin geleneksel hale getirdiği iftar program sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kanaat önderleri, siyasetçi ve akademisyenlerin katılımıyla yapıldı. Sur ilçesindeki Liluz Otel’de düzenlenen programda konuşan Nûbihar Derneği Genel Başkanı Rauf Çiçek, düşmanlığın düşmanı, sevginin de dostu olduklarını belirterek, "Sonuna kadar da bu yolu takip edeceğiz." dedi.

Zehra Eğitim Vakfı sözcüsü Abdullah Şahin ise günümüzde çıkartılmak istenen mezhep çatışmalarına karşı uyanık olunması gerektiğini belirtti. Şahin, "Din ve inanç adına bazı kişiler diğerlerini yok ediyor. Bunu kabul edemeyiz. Kendi mezhebinden olmayanı, kendi kurumundan, derneğinden olmayanı yok etmenin dinimizde yeri yoktur.” ifadelerini kullandı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ise İslam dünyası ve Ortadoğu’nun yandığını belirterek, "Cenabı Allah, Filistin, Mısır, Rojava, Kerkük ve Gazze olmak üzere her yere rahmetini indirsin." dedi. Nûbihar Dergisinin 20 yıldan fazla bir süredir doğru bir istikamette yol aldığını anlatan Tan, "Bütün İslam dünyası, Ortadoğu yanıyor. Filistin'de, Mısır'da, Rojava'da, Kerkük'ten Gazze'ye kadar her yere Cenabı Allah rahmetini indirsin. Bizlere bir sulh ve sükunet nasip etsin. Birlikte yaşayabilmenin yollarını geniş ve ferah etsin." diye konuştu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Fırat Anlı ise kendilerini bir araya getiren dergi yöneticilerine teşekkür etti. Anlı, şöyle dedi: "Bugün Rojava halkı Kürtlerin birliğine en çok muhtaç olan parçadır. Kobanî’de sadece üç günlük un stoku kalmış. 3 gün sonra Kobanê halkının unu bitecek ve barajdaki suyu da kesilmiş. Suda yok. Hem İslam, hem insanlık hem de Kürt olmaktan kaynaklı hukukumuzun gereği, tüm misafirlerin Rojava halkını düşünmeye ve onunla dayanışmaya çağırıyoruz” diye konuştu. Anlı “Oradaki çocuk, yaşlı, kadın, gençler büyük bir tehlikenin içinde yaşıyorlar. İslami kurum ve kuruluşlar bu trajediye karşı sessizler. Ramazanı şerif dolayısıyla bir taraflar arasında bir ateşkesin olmasını istiyoruz." CİHAN

Yorumlar