Nazilerin yürüyüşüne izin çıkmadı

Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) eyaletinin Dortmund kentinde, 1 Mayıs‘ta düzenlenecek ırkçı Nazi yürüyüşüne Emniyet Müdürlüğü’nden izin çıkmadı.

Google Haberlere Abone ol
Nazilerin yürüyüşüne izin çıkmadı

Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) eyaletinin Dortmund kentinde, 1 Mayıs‘ta düzenlenecek ırkçı Nazi yürüyüşüne Emniyet Müdürlüğü’nden izin çıkmadı. Dortmund’un yeni Emniyet Müdürü Gregor Lange, geçen hafta aldığı kararla, 1 Mayıs’ta ırkçı ve ayrımcı Naziler’in yürüyüş yapmasına izin vermeyeceğini açıkladı. Irkçı ve ayrımcı Nazi grubu, ‘Die Rechte’ partisi olarak yürüyüş düzenlemek istemişti. Lange, kendisinden önceki Emniyet Müdürü Norbert Wesseler gibi ırkçılığa ve ayrımcılığa karşı çalışacağını belirtti.

Emniyet Müdürlüğü’nden gelen açıklamaya göre, yürüyüş toplumun güvenliği için iptal edildi. Lange ayrıca, 2007 yılından beri aynı ırkçı yönetim kadrosunun geleneksel biçimde, 1 Mayıs’ta Dortmund’da ırkçı ve ayrımcı yürüyüşler tertip ettiğini ve Almanya genelinde bu tür Nazi gruplarının organizasyonlarına dâhil olduklarını ifade etti.

Lange, geçtiğimiz ay Norbert Wesseler’den Dortmund Emniyet Müdürlüğü görevini devraldı. Nazilere karşı mücadelesi ile tanınan emniyet müdürü, görev süresinin dolmasıyla birlikte Düsseldorf Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. CİHAN

Yorumlar