Nasıl bir karar verecek onu Başbakan takdir edecek

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, "Yargı gereğini yapacaktır. Bu operasyon niçin bu zamanda yapılıyor? Niçin buna benzer tehditlerin savrulması yapılıyor. Hükümetin yıpratılmak istendiğini düşünüyoruz. Eğer devlet içinde kümelenmiş bir

Google Haberlere Abone ol
Nasıl bir karar verecek onu Başbakan takdir edecek

Bülent Arınç, "51 kişinin sorgusuna başlandı. 2 yeni savcı daha görevlendirildi. 4 bakanın isminin geçtiği ifade ediliyor. Bakan arkadaşlarımızın çocukları isimleriyle bahsediliyor, bürokratlar, işadamlarından bahsedilmektedir. Bazı suçlamalar yapılmaktadır. Kara para aklaması, rüşvet ve yolsuzluk suçlamaları yapılmaktadır. Bazı açıklamalar var. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Çolakkadı basın açıklaması yaptı. Görevli olanlara ilaveten iki savcının daha görevlendirildiği ifade edildi. Memur suçları soruşturma ve özel soruşturma bürosu sorumluluğunda bulunmaktadırlar. Mevcut savcılara ilaveten işlemleri kolaylaştırmak için 2 savcı daha görevlendirilmiştir" dedi.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN AÇIKLAMASI

Bülent Arınç, "Bazı şube müdürlerinin görev yerlerinin değiştirilmesine ilişkin açıklama yapıldı. Görev yerleri haklarındaki görevini kötüye kullanma gerekçesiyle değiştirilmiştir denildi" diye konuştu. 

HSYK'NIN YAPTIĞI AÇIKLAMA

Bülent Arınç, "Cumhuriyet Başsavcılığı'nın görevleri anlatıldı. İş bölümünü belirleme yetkisi başsavcılığındır denildi ve HSYK'nın sorumluluğu yoktur denildi. Soruşturma savcılığının görevleri başında olduğunu açıkladılar. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı ile HSYK'nın açıklamaları örtüşmektedir" dedi.

ANKARA VALİLİĞİ'NİN AÇIKLAMASI

Bülent Arınç, "Validen izin almışlar, isim vermemişler başlıklı haberlerin yalan olduğunu açıkladılar. Polislerin il valileriyle görüşmesinin mümkün olmadığı açıklandı. Operasyon yapıldığı ve 3 ayaklı olduğu, bakanları, bakan çocuklarının olduğu ve soruşturma sürecinin başladığı yönündedir" diye konuştu. 

"YARGI SÜRECİNİN VERECEĞİ KARARA SAYGILI OLACAĞIZ" 

Bülent Arınç, "Partimiz henüz kurulma aşamasındayken, siyasetin yozlaştığı bir noktadaydık. Siyasetçilerin yolsuzluklarla ilişkileri konuşuluyordu. Kuruluş ilkemiz olarak, yolsuzluk, yoksulluklar ve yasaklarla mücadele etmeyi ilke edindik Pek çok mafya ve çete örgütleri yargı önünde çıkarıldı. Bunların hepsi kolluk kuvvetleriyle başlar, yargı süreciyle değerlendirilir. Bizim görevimiz nedir? Siyasi irademiz yolsuzluk yapanların kökünü kazımak için dimdik ayakta durmaktır. Hükümetimizin yolsuzluktan yana tavır almasını kimse beklemesin. Eğer bir yolsuzluk iddiası rüşvet, yolsuzluk söz konusuysa yargı bunu aydınlatmalıdır. Yargının yanında yer tutan hükümet, yargı sürecinin bu konuda da yanında olacaktır. Yargı sürecinin vereceği karara saygılı olacağız bu kararı engellemek yönünde bir çaba içinde olmayacağız. Hükümet üyelerinin isimlerinin geçtiği yönündeki iddialar bizi ilgilendirmiyor. Bu iddia en güzel şekilde ispatlanmalıdır, gerçekler ortaya çıkarılmalıdır" dedi. 

"BASINA VE İNTERNET MEDYASINA SERVİSLERLE SİYASET YAPMAK MUHALEFETE YAKIŞMAZ"

Muhalefete seslenen Bülent Arınç, "Hükümeti eleştirmek, bakanlar üzerinden hükümetin yıpratılmasını istemek, seçimlere kırık bir şekilde gitmesini temenni etmek isteyebilirler. Muhalefetin meşru hakları vardır. Dikkatle takip edilmelidir, eleştiriler her zaman yapılmalıdır. Peşin hükümle karar vermek, basına ve internet medyasına servislerle siyaset yapmak muhalefete yakışmaz. Bu tür olaylara hükümetin yol açtığı iddia ediliyorsa eleştiri yapabilirler. Peşin hükümle suçlama noktasına gitmek ve hükümeti sorumlu tutmak doğru değildir. İnsaflı olsunlar, hakkaniyetli olsunlar, kendilerini de hükümeti de zor durumda bırakacak işler yapmasınlar" diye konuştu.

"SORUŞTURMANIN GİZLİLİĞİNİ İHLAL ETMEK SUÇTUR" 

"Soruşturmanın gizliliğini ihlal etmek suçtur" diyen Bülent Arınç, "Hükümet olarak soruşturma dosyasını görmekten bile mahkumken, fotoğrafların yayınlanması hukukla barışmaz. Bu noktada belirlenecek beyanatların doğru olmayacağı kanaatindeyiz. Hükümetimiz siyasi anlamda bazı çalışmaları yapacaktır. Başbakanımız da yeri gelince açıklama yapacaktır. Soruşturma gizliliğine ne basın, ne siyasetçiler uymuyor. Bir insan kesin hüküm verilinceye kadar suçsuzdur. Hukuk herkese lazım, adalet herkese yol göstermesi gerekir" dedi. 

"ŞUBE MÜDÜRÜNÜN OPERASYONDAN MÜDÜRLERİ HABERSİZDİR"

Bülent Arınç, "Bir sanatçımızın eşiyle ilgili iddialar var. TOKİ iddiaları var, belediyelerin kurulla birlikte çalışıldığı iddiası var. Dinlemelerin 6 ay önce kesildiği ancak operasyonunun ertelenmesinin altında ne yattığı konuşuluyor. Bu işi yapanlar emniyetteki şube müdürleridir, şube müdürlerinin bir üstüne bilgi vermesi zorunludur. Şube müdürünün operasyondan müdürleri habersizdir, haber verselerdi önlem alınırlardı diyorlar. Görev ifa edilecek. İsimleri gizli tutabilirsiniz. Bir İçişleri Bakanı'nın oğlunun gözaltına alındığını televizyondan öğrenmesi kadar acı bir şey olabilir mi?" diye konuştu. 

"PSİKOLOJİK HARP TAKTİĞİ UYGULANMAKTADIR"

Bülent Arınç, "Bazıları hakkında görevleri kötüye kullanması nedeniyle soruşturma açılmıştır ve görev yerleri değiştirilmiştir. Bakanlar hakkında fezleke tanzim edileceği, UYAP'a bilgi verilmeden operasyon yapıldığı belli. Bunun amacı hükümetimizin yıpratılmasıdır. Psikolojik harp taktiği uygulanmaktadır" dedi. 

"YOLSUZLUKLARLA, YASAKLARLA, YOKSULLUKLA MÜCADELE EDECEĞİZ"

"Çok planlı bir operasyonla karşı karşıyayız" diyen Bülent Arınç, "Bütün bunları yerel seçimlere yönelik, Türkiye'nin ekonomik gücünü yıpratmayı komplo teorisi olarak söylemiyorum. Büyümede, ihracatta atılım yapan bir ekonomi görüyoruz. Bu imajı karalamak, küçük düşürme noktasına geldiği düşünülebilir. Bu iddiada kimlerin adı geçiyorsa bu iddialar sonuna kadar araştırılmalıdır. Kim hakkında delil varsa, kim hüküm giyecekse bizi ilgilendirmiyor. Yolsuzluklarla, yasaklarla, yoksullukla mücadele edeceğiz" diye konuştu. 

"DEVLET İÇİNDE KÜMELENMİŞ BİR ÖRGÜT VARSA, BUNLARI ORTAYA ÇIKARMAK BOYNUMUZUN BORCU OLSUN"

Bülent Arınç, "Yargı gereğini yapacaktır. Bu operasyon niçin bu zamanda yapılıyor? Niçin buna benzer tehditlerin savrulması yapılıyor. Hükümetin yıpratılmak istendiğini düşünüyoruz. Eğer devlet içinde kümelenmiş bir örgüt varsa, bunları ortaya çıkarmak boynumuzun borcu olsun" dedi. 

"NASIL BİR KARAR VERECEK ONU BAŞBAKAN TAKDİR EDECEK" 

Bülent Arınç, "Halkbank Genel Müdürü'nün eşi serbest kaldı. 51 kişi sorguya girecek. 15 günü geçti. Son Bakanlar Kurulu'ndan sonra aday olacak bakanlarımız görevinden ayrılacak mı belli değildi. Başbakanımızla konuşmuştum. Bakanlar aday olduğu takdirde Ocak ayından itibaren aday olarak çalışacaklarını söyledi. Aralık sonu diye konuşmuş olabilirim. Şimdi nasıl bir karar verecek onu Başbakan takdir edecek" diye konuştu. 

"MAKSATLI MI YAPILDI, BUNU ARAŞTIRMAK BİZİM İŞİMİZ"

Bülent Arınç, "MİT de Emniyet'te, Bakanlıklar da idari çalışmalar yapar. Bizim işimiz idari soruşturmalarla başka maksat için bu çalımalar yapıldıysa bunu yapanları bulmaktır. Buna benzer operasyonları değil, kendi içimizde yapabileceğiz bir yapıyı ortaya çıkarmaktır amaç.

Bu iş bir başka maksatlı mı yapıldı, bunu araştırmak bizim işimiz. Bir ilin emniyet müdürü yapılacak işten haberdar değilse, özelilkle bu yollar kesilmişse bu araştırılmalıdır" dedi. 

"YASADIŞI DİNLEMELER YAPILMIŞ MI BUNLAR ARAŞTIRILACAKTIR"

Bülent Arınç, "Başbakanımız ilgili bakanları çağırdı, değerlendirme yaptık. Bunun dışında yasadışı dinlemeler yapılmış mı bunlar araştırılacaktır. Başbakan'ın evindeki böcekle ilgili açıklamalar yapmıştı, bu soruşturma ayrı onunla ilgili sayın başbakan yakında bir açıklama yapacaktır" diye konuştu. 

"TOPLANTIDA BU KONUDA NE KONUŞULDU ONU ANLATMAM"

Bülent Arınç, "Toplantıda bu konuda ne konuşuldu onu anlatmam. Bakanlarımız bizim için suçsuzdur ancak onların dahli varsa hukukun gereği yapılır. Bu bakanlarımız bize müsade diyebilirler, başbakanımız da bunu talep edebilir. Ne yapacaklarını yakın zamanda görürüz" dedi.

Yorumlar