Narenciye paketleme fabrikasında yangın

Adana'nın Kozan ilçesinde bulunan Organize Sanayi Bölgesinde bulunan narenciye paketleme fabrikasında narenciye paketleme işlemi esnasında patlama meydana geldi Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren narenciye sarartma, mumlama ve paketleme fabrik.

Google Haberlere Abone ol
Narenciye paketleme fabrikasında yangın

Adana'nın Kozan ilçesinde bulunan Organize Sanayi Bölgesinde bulunan narenciye paketleme fabrikasında narenciye paketleme işlemi esnasında patlama meydana geldi

Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren narenciye sarartma, mumlama ve paketleme fabrikasında narenciyeyi parlatmak için püskürtülen maddenin, elektrik kontağından alev alması sonucu çıktığı iddia edilen yangına ilk müdahaleyi işçiler yaptı. Yangın daha sonra Kozan Belediyesi İtfaiye ekiplerinin de olay yerine gelmesi ve müdahalesi ile söndürüldü.

Sprey kaçağını önlemek için yapılan müdahale esnasında elektrik şartelini kapatma esnasında oluşan kıvılcımdan yangın çıktığını kaydeden Fabrika Sahibi Mustafa Karaman, elektrik tesisatında ve ürünlerde bir miktar zarar olduğunu ve herhangi bir çan kaybının olmamasın sevindirici olduğunu ve ertesi gün üretime yeniden başlayacaklarını sözlerine ekledi.

Yangına ilk müdahaleyi yapan fabrika işçileri ise bir anda patlama olduğunu çok korktuklarını ve yangına su ve toprakla müdahale ettiklerini söylediler.

7 İŞÇİ HASTANEYE KALDIRILDI

Su ve fabrika bahçesinden taşıdıkları kumla yangına müdahale ederken dumandan etkilenen Ebru Erdur (19), Ülkü Çeliker (22), Selma Altınok (31), Nuray Yalçındağ (27), Merve Yalçın (21), Atilla Ulus (34) ve İbrahim Tatlı'ya (33), 112 Acil Servis ekiplerince olay yerinde müdahale edildi. İşçiler, daha sonra ambulanslarla Kozan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Dumandan etkilenen işçilerin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Fabrikaya gelen Kozan Organize Sanayi Müdürü Fatih Aydın ve Kozan Ticaret Odası Başkanı Hilmi Baysal yangınla ilgili fabrika sahiplerinden bilgi aldı.
CİHAN

Yorumlar