Naras Barajı, 75 bin dönüm tarım arazisi suya kavuşacak

Manavgat Şişeler köyüne 3 yıl önce temeli atılan Naras Barajı'nın yüzde 92'sinin tamamlandığı bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Naras Barajı, 75 bin dönüm tarım arazisi suya kavuşacak

Manavgat Şişeler köyüne 3 yıl önce temeli atılan Naras Barajı'nın yüzde 92'sinin tamamlandığı bildirildi. Naras'ın tamamlanmasıyla su zengini Manavgat'ta baraj sayısı 3'e çıkacak. İlçede Naras Barajı yapımı yanı sıra sulama amaçlı dört su göleti yapımı devam ediyor.

Devlet Su İşler (DSİ) Antalya Manavgat Ovaları (AMO) İşletmeleri ve Bakım Şubesi Müdürlüğü, ilçede yapımı devam eden Naras Barajı'nın yüzde 92'nin tamamlandığını ve dört göletten Taşağıl Karabekir Göleti'nin tamamlandığını açıkladı.

    DSİ AMO İşletmeleri ve Bakım Şubesi Müdürü Erol Tekin, Manavgat Kaymakamlığı'nda 2013 yılı hizmetleri ve yeni yılda yapacakları proje çalışmalarıyla ilgili bilgilendirme yaptı. Tekin, Naras Barajı'nın yüzde 92'sinin tamamlandığını söyledi. Naras Barajı'nın hizmete açılmasıyla birlikte ilçede kış aylarında sık sık yaşayan su taşkınlarının da sona ereceğini belirten Tekin, cazibe ile birlikte 75 bin 142 dönüm arazinin su ile buluşacağını kaydetti. Tekin, barajın, su taşkını önleme, cazibe yöntemiyle tarım arazilerini sulama ve enerji üretmeye yönelik hizmet vereceğini söyledi. Tekin, "Taşağıl Karabekir Göleti yapımı tamamlandı. 3 gölet yapımı devam ediyor. Naras Barajı'nında yüzde 92'si tamamlandı. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Barajın hizmete açılmasıyla birlikte Manavgat'ta 75 bin dönüm tarım arazisi su ile buluşacak." dedi. CİHAN

Yorumlar