Namık Karamancı Fen Lisesi üçüncü proje sunumunu Bulgaristan'da yaptı

Antalya Manavgat Namık Karamancı Fen Lisesi, paydaşı olduğu Avrupa'nın Geleceği:Sağlıklı ve Aktif Gençler Projesi'nin üçüncü toplantı sunumunu Bulgaristan'da yaptı. Comenius Çok Taraflı Okul Ortaklığı, Avrupa'nın Geleceği:Sağlıklı...

Google Haberlere Abone ol
Namık Karamancı Fen Lisesi üçüncü proje sunumunu Bulgaristan'da yaptı

Antalya Manavgat Namık Karamancı Fen Lisesi, paydaşı olduğu Avrupa'nın Geleceği:Sağlıklı ve Aktif Gençler Projesi'nin üçüncü toplantı sunumunu Bulgaristan'da yaptı. Comenius Çok Taraflı Okul Ortaklığı, Avrupa'nın Geleceği:Sağlıklı ve Aktif Gençler Projesi'nde Letonya, Polonya, Romanya, Portekiz, Bulgaristan, Türkiye ve İspanya yer alıyor. Projes kapsamında Türkiye'yi Manavgat Namık Karamancı Fen Lisesi temsil ediyor.

Manavgat Namık Karamancı Fen Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan 10 kişilik grup, Bulgaristan'ın Svishtov şehrinde yapılan 3.proje toplantına katılarak gezi ve incelemelerini bitirerek Manavgat'a döndü.

Okulun İngilizce öğretmeni Mehmet Yaran tarafından hazırlanıp, Ulusal Ajans tarafından desteklenen, 'Avrupa'nın Geleceği:Sağlıklı ve Aktif Gençler isimli projenin Bulgaristan'ın Svishtov şehrinde yapılan toplantıya Nevzat Akbel, Mehmet Yaran, Muhammet Bozkurt, Halil Ağan,ve öğrenciler Sude Vural, Bedia Çelik, Münevver Melike Çetin, Emine Çil, İsmail Andaç katıldı.

Proje koordinatörü Mehmet Yaran, yaptığı açıklamada, toplantının Tuna nehri kıyısında yer alan Bulgaristan'ın Svistov şehrinin, uzun yıllar Osmanlı egemenliğinde kalmış olduğunu,tarihte 1787-91 Osmanlı-Avusturya Savaşı'nı sonlandıran Ziştovi Antlaşması'nın imzalanmasına da sahne olduğunu veTürk izleri taşıyan bu şehri olduğunu kaydetti.

Proje ekibinin Letonya,Portekiz, Bulgaristan ve Polonya, İspanya ve Romanya'dan gelen diğer ülke öğrenci ve öğretmenlerle ortak etkinliklerde ve fikir alışverişlinde bulunduğunu belirten Yaran, projeye Bulgaristan yerel gazeteler ve televizyonların ilgi gösterdiği ifade etti. Namık Karamancı Fen Lisesi proje ekibinin Türkiye'yi en güzel şekilde temsil etme fırsatı bulduğunu beirten Yaran, projenin bir sonraki toplantısı ekim ayında Portekiz'de gerçekleşeceğini dile getirdi.

Okul Müdürü İmdat Pala'da yaptığı açıklamada, uluslarası projelerin öğrencilerin kültürler arası iletişim,dil becerilerinin ve öz güvenlerinin gelişimine büyük katkı sağladığını, ekibinin elde ettikleri kazanımları diğer öğrenci ve öğretmenlerle de paylaşılacağını kaydetti.

CİHAN

Yorumlar