Nakliyeci ile sözleşme yapmadan eşyanızı taşıtmayın

Ev taşımak için korsan nakliye firmaları ile anlaşan vatandaşlar fazla eşya bahanesiyle yüksek ücret ödemek zorunda kalıyor. Fazla ücreti ise korsan nakliyeci ‘Fatura keseceğim, KDV size ait’ yalanı ile alıyor. Bu tür dolandırıcılara...

Google Haberlere Abone ol
Nakliyeci ile sözleşme yapmadan eşyanızı taşıtmayın

Ev taşımak için korsan nakliye firmaları ile anlaşan vatandaşlar fazla eşya bahanesiyle yüksek ücret ödemek zorunda kalıyor. Fazla ücreti ise korsan nakliyeci ‘Fatura keseceğim, KDV size ait’ yalanı ile alıyor. Bu tür dolandırıcılara karşı uyanık olunmasını isteyen Türkiye Nakliyeciler Derneği Başkanı Erol Özçelik, sözleşme yapmadan işe başlanmaması gerektiğini belirtti.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte evden eve nakliyat işleri de arttı. Profesyonel çalışan şirketlere yüksek ücret ödemek istemeyen vatandaşlar, korsan nakliye işi yapan firmaların tuzağına düşüyor. İnternet sitesinden ulaşılan irtibat numarası ile firma ile anlaştığını zanneden vatandaş korsan iş yapan firmalara eşyalarını teslim edince sıkıntı yaşıyor. Eşyaları taşımadan önce fiyatta problem çıkarmayan nakliyeciler eşyaları yükledikten sonra fazla olduğunu gerekçe göstererek yüksek fiyat çekiyor. Kimileri ise fatura keseceğini söyleyerek KDV’yi vatandaşın ödemesini istiyor. Sözleşme yapılmadığı için korsan nakliyeciler vatandaşları mağdur edebiliyor.

Türkiye Nakliyeciler Derneği Başkanı Erol Özçelik ise korsan nakliyecilerin bu tuzağına karşı vatandaşların dikkatli olmasını istedi. Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Özçelik şu ifadeleri kullandı: “Vatandaşlar sigortasız şekilde arabaya eşyalarını yükletmesin. Poliçeyi istesinler. Mal çok değerli. Bazı nakliyecilerin belgesi yoktur, bakanlığı çıkardığı belgeler bunlar. Kaçak çalışıyorlar. KDV de kesmeyince bunları avantaj olarak kullanıyorlar. Kelime oyunları yapabiliyorlar. Bu yüzden malı taşıtacak kimsenin mutlaka sözleşme yapması gerekir. Eğer sözleşme yapılırsa mahkemeye verirse kazanır. Fatura da kesmesi gerekir. Pazarlığı yaparken vatandaşın bunlara dikkat etmesi gerekir. Ciddi firmalarla bu iş yapılır. Bu işi yapanların kahveleri vardır. Oradan toplayıp götürüyorlar eşyayı taşımak için. Eşyaları yükledikten sonra fazla fiyat çekebiliyorlar."

CİHAN

Yorumlar