Nakıboğlu: OSB'ler Emlak Vergisi'nden muaf tutulmalı

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, OSB'lerin Emlak Vergisi'nden muaf tutulması gerektiğini söyledi. OSB’lerin sorunlarını anlatan Nakıboğlu, 2 bin metrekareden büyük kapalı alan gerektiren...

Google Haberlere Abone ol
Nakıboğlu: OSB'ler Emlak Vergisi'nden muaf tutulmalı

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, OSB'lerin Emlak Vergisi'nden muaf tutulması gerektiğini söyledi.

OSB’lerin sorunlarını anlatan Nakıboğlu, 2 bin metrekareden büyük kapalı alan gerektiren her türlü sanayi yatırımının küçük sanayi siteleri ve OSB'lerde yapılmasının zorunlu hale getirilmesi için yasal düzenleme yapılmasını beklediklerini ifade etti. OSB organlarının görev süresinin 2 yıl olduğunu anlatan Nakıboğlu, bu sürenin 4 yıla çıkarılmasını talep ettiklerini dile getirdi. OSB'lerin Emlak Vergisi'nden muaf tutulması gerektiğini düşündüklerini bildiren Nakıboğlu, TRT payı, Belediye Tüketim Vergisi gibi fonların ve TEİAŞ tarafından kalite hizmet bedeli adı altında yapılan tahsilatın kaldırılmasının sanayicilerin enerji maliyetlerini kısmen de olsa düşüreceğini ifade etti.

CİHAN

Yorumlar