Nakıboğlu: Macaristan ile kolay bize protokolü imzaladık

Gaziantep Macaristan Fahri Konsolosu Bahaeddin Nakıboğlu, Gaziantep’te bulunan işadamlarına müjdeli haber verdi.

Google Haberlere Abone ol
Nakıboğlu: Macaristan ile kolay bize protokolü imzaladık

Gaziantep Macaristan Fahri Konsolosu Bahaeddin Nakıboğlu, Gaziantep’te bulunan işadamlarına müjdeli haber verdi. Nakıboğlu, “Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden olan ve Türkiye'nin AB üyeliğini tam destek veren Macaristan ile kolay vize protokolü imzalandı.” dedi.

Macaristan Hükümeti ve Macaristan'ın Türkiye Büyükelçiliği’nin, vize konusunda Türk işadamlarına kolaylaştırıcı bir formül geliştirdiğini belirten Nakıboğlu, “AB ile vize müzakereleri tamamlanıncaya kadar, işadamlarına kolaylık sağlayacak uygulama yürürlüğe girdi. Artık TOBB'dan alınacak referans mektubuyla Macaristan Büyükelçiliği'ne yapılacak vize başvurusunda işadamlarına uzun süreli ve çok girişli vize verilecek.” dedi.
Türkiye'nin Macaristan arasında tarihten gelen köklü bir ilişkisinin olduğunu ifade eden Nakıboğlu, "Bugünden itibaren Macaristan'da, muhataplarıyla ortak işlere girişmek, yatırımlara imza atmak isteyen işadamlarımız artık Schengen Vizesi alırken daha basit bir başvuru yöntemiyle karşılaşacaklar.” diyerek sözlerini tamamladı.

CİHAN

Yorumlar