Nakıboğlu: Alleben Göleti'ne imarsız, ruhsatsız kaçak yapı yapılmadı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin, Asım Güzelbey döneminde Zirve Üniversitesi'ne kiraladığı Alleben Göleti'nin bir kısmını kiralama tahsisinin Fatma Şahin başkanlığındaki yeni meclis tarafından alanın ruhsatsız, imar kanununa aykırı...

Google Haberlere Abone ol
Nakıboğlu: Alleben Göleti'ne imarsız, ruhsatsız kaçak yapı yapılmadı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin, Asım Güzelbey döneminde Zirve Üniversitesi'ne kiraladığı Alleben Göleti'nin bir kısmını kiralama tahsisinin Fatma Şahin başkanlığındaki yeni meclis tarafından alanın ruhsatsız, imar kanununa aykırı yapılaşması öne sürülerek kaldırılmak istenmesine, Zirve Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Taner Nakıboğlu tepki gösterdi. İmarsız, ruhsatsız, kaçak yapı yapılmadığına dikkat çeken Nakıboğlu, belediye yetkililerinin onayını aldıklarını ifade etti.

Zirve Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Taner Nakıboğlu, yeni belediye meclisinin, kendilerine tahsis edilen Alleben Göleti'yle ilgili durdurma kararına ilişkin açıklamalarda bulundu. Tahsisin kaldırılmak istenmesine üzüldüğünü söyleyen Nakıboğlu, "Burası imarsız, ruhsatsız ve kaçak yapılmadı. Biz oradaki dersliği ve platformu belediyenin İmar Dairesi, Fen İşleri Müdürlüğü'nün onayıyla yaptık. Büyükşehirin orada yeşil alan, otopark, kamuya açık rekreasyon amaçlı düzenlemelere ihtiyacı varsa, biz memnuniyetle bu yeri belediyeye iade ederiz. Biz de gençlerin eğitimi için başka bir yer bakarız." dedi.

Nakıboğlu, Zirve Üniversitesi'nin Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği Bölümü ile Gemi Makinelerini İşletme Mühendisliği Bölümü'nde öğrenim gören öğrencilerin uygulama eğitimlerinde kullanılmak amacıyla bir bölümü kiralanan Alleben Göleti'ndeki tahsisin kaldırılmak istenmesini gazetelerden öğrendiklerini ve buna üzüldüklerini ifade etti. Öğrencilerin eğitimi için kiraladıklarını belirten Nakıboğlu, “Burayı Zirve Üniversitesi Denizcilik Bölümü'nde okuyan öğrencilerin denizde acil durumlarda gemiyi terk etme, can kurtaran eğitimi amaçlı yaptık. Burada gölete indirme platformu ve bir de tek katlı derslik inşaatı yapıyorduk. İnşaat devam ediyordu. Yani bir tane derslik, bir de platform olacaktı" bilgisini verdi.

EYLÜL'DE EĞİTİMLER BAŞLAYACAKTI

Eğer Büyükşehirin; orada yeşil alan, otopark, kamuya açık rekreasyon amaçlı düzenlemelere ihtiyacı varsa, orayı memnuniyetle belediyeye iade edebileceklerini belirten Nakıboğlu, "129 öğrencimiz var. Biz de çocukların eğitimi için başka bir yer bakarız. Dörtyol veya Mersin'e götürüp oradaki limanları kullanırız. Belediyeye aylık 500 TL ödüyorduk. Eylül döneminde eğitimler başlayacaktı.Öğrencilerimiz açısından eğitim açısından bir gecikme olacak ama durumu düzelteceğiz. Çevre düzenlemesi ve inşaat için şu ana kadar 400 bin TL harcadık." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar