Naim Süleymanoğlu tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti

Türkiye'ye Olimpiyat şampiyonluklarıyla tanıştıran ve Türk sporunun bir dönemine damgasını vuran ismi Naim Süleymanoğlu hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Naim Süleymanoğlu tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti

Olimpiyat ve dünya şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu, tedavi gördüğü hastanede 50 yaşında yaşamını yitirdi.

Karaciğer naklinin ardından tedavisi Ataşehir Memorial Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde süren Süleymanoğlu'nun hayatını kaybettiği belirtildi.

Siroza bağlı karaciğer yetmezliğine bağlı olarak 28 Eylül'den bu yana Memorial Ataşehir Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi gören ve 6 Ekim'de de Memorial Ataşehir Hastanesi Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Yalçın Polat ile ekibinin gerçekleştirdiği ameliyatla karaciğer nakli olan Süleymanoğlu, son olarak beyindeki kanama ve buna bağlı artan ödem nedeniyle 11 Kasım'da acil ameliyata alınmıştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Naim Süleymanoğlu'nun hayatını kaybettiğini Rize'deki Ak Parti toplantısı sırasında öğrendi. 

Toplantıda partililere hitap eden Erdoğan, konuşmasının sonunda haber almasının ardından Naim Süleymanoğlu için başsağlığı ve Allah'tan rahmet diledi.

Erdoğan; "Naim Süleymanoğlu'nun ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Allah rahmet eylesin. Başımız sağ olsun." ifadelerini kullandı.

SPOR DÜNYASI YASTA

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, "Cep Herkülü"nü kaybettiklerini belirterek, "Türk halteri çok büyük değerini yitirdi." dedi.

Naim Süleymanoğlu'nun dünya halter camiasının gelmiş geçmiş en büyük sporcusu olduğunu dile getiren Taşpınar, "46 adet rekor kıran bir 'cep herkülü'ydü. Türk halkının olduğu kadar, tüm dünyada spor camialarının gönlünü kazanmış bir sporcuydu. Başımız sağ olsun." diye konuştu.

Taşpınar, milli sporcunun naaşının İstanbul'da toprağa verileceğini ancak kesinleşmiş bir programın bulunmadığını söyledi.

Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu eski mili halterci Halil Mutlu da yaptığı açıklamada, çok üzgün olduğunu belirterek, "Başımız sağ olsun." ifadesini kullandı.

Yaşanan süreçte herkesin dua ettiğini ancak Naim Süleymanoğlu'nu kaybettiklerini dile getiren Halil Mutlu, "Türk ve dünya halteri aynı duygular içindedir. Bu süreçte herkes onun durumunu takip etti. Halterde ilklerin adamıydı." değerlendirmesini yaptı.

CENAZESİ YARIN İSTANBUL'DAN KALKACAK

i Naim Süleymanoğlu'nun cenazesi yarın İstanbul'da toprağa verilecek.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Süleymanoğlu'nun vefat ettiği hastanede düzenlenen basın toplantısında, cenaze törenine ilişkin bilgi verdi.

Naim Süleymanoğlu'na Allah'tan rahmet, ailesine ve millete sabır dileyen Şahin, Süleymanoğlu için yarın öğle vakti Fatih Camisi'nde cenaze namazı kılınacağını belirtti. Şahin, Süleymanoğlu'nun cenazesinin Edirnekapı Mezarlığı'nda defnedileceğini bildirdi.

Vali Şahin, "Hocalarımıza, hastane yönetimine ve bu konuyla yakından ilgilenen, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Yorumlar