Naci Koru, başkonsolosluk personelinin yakınları ile görüştü

Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, başkonsolosluk personeli yakınlarını kabul etti. Dışişleri Bakanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımızın ülkemize en kısa sürede, sağ salim dönebilmeleri amacıyla...

Google Haberlere Abone ol
Naci Koru, başkonsolosluk personelinin yakınları ile görüştü

Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, başkonsolosluk personeli yakınlarını kabul etti. Dışişleri Bakanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımızın ülkemize en kısa sürede, sağ salim dönebilmeleri amacıyla makamlarımızca yürütülen çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgi verilmiştir.” dedi.

Dışişleri Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Irak Kriz Merkezi’nin yaptığı yazılı açıklama şu şekilde: “Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından temin edilerek 24 Haziran günü Tilkeyf ve çevresine ulaştırılan 3 bin ailelik gıda ve hijyen malzemesi dağıtımına devam edilmektedir. Sincar bölgesindeki yerlerinden edilmiş halka ulaştırılmak üzere Türk Kızılayı tarafından temin edilen 3 bin adet battaniye, 44 bin 800 adet gıda malzemesi ve 16 bin 128 adet 1,5 litrelik su içeren insani yardım kargosu, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda 26 Haziran tarihinde Sincar’a ulaşmıştır. Bakan Yardımcımız Büyükelçi Naci Koru, Irak’ta 11 Haziran’dan bu yana alıkonulan 31 şoförümüzün yakınları ile dün, Musul Başkonsolosluğumuz personelinin yakınları ile de bugün birer görüşme gerçekleştirmiş olup, söz konusu vatandaşlarımızın ülkemize en kısa sürede, sağ salim dönebilmeleri amacıyla makamlarımızca yürütülen çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgi vermiştir.”

CİHAN

Yorumlar