MYP: 2014’te hayat şartları daha da ağırlaşacak

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Genel Başkanı Ahmet Reyiz Yılmaz, bütçeyi eleştirerek vatandaşları uyardı.

Google Haberlere Abone ol
MYP: 2014’te hayat şartları daha da ağırlaşacak

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Genel Başkanı Ahmet Reyiz Yılmaz, bütçeyi eleştirerek vatandaşları uyardı. Yılmaz, yeni zamlar ve borçlanma ile hayat şartlarının 2014’te daha da ağırlaşacağını ifade etti.

MYP Genel Başkanı Ahmet Reyiz Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Meclis’in gündeminde olan bütçeyi eleştirdi. 2014 yılı için yapılan bütçenin reel olmadığını ileri süren Yılmaz, “Döviz borcu olan ödesin olmayan borçlanmasın. Reel olmayan bir bütçe daha yapılmıştır. Yeni zamlar ve borçlanma ile hayat şartlarının daha da ağırlaşacağı bir 2014 yılı milletimizi bekliyor. Gelir kalemi sadece borçlanma ve vergi olan bir bütçe, hayat pahalılığının yoksulluğun devamıdır.” ifadelerini kullandı.

Bütçe gelirlerinin vatandaştan alınacak vergilerin yüküne bağlanarak yapıldığını belirten Yılmaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye, vatandaşından aldığı vergi miktarlarını azaltabilmek için bu gelirin yerine başka alternatif gelir kalemleri oluşturmalıdır. Üretim yoksa hayat pahalılaşır. Türkiye’de en büyük üretim dedikodu kaos ve boş söz. Ne yazık ki ülkeyi milleti ne hükumet ne de muhalefet kendisine dert edip düşünmemektedir. Türkiye yıllar içinde içi boşalmış bir memleket haline dönüşmüştür. Türkiye de tozpembe bir ekonomik tablo çizilmekte fakat hiç kimse Türkiye'nin milli gelir sıralamasın da Afrika ülkesi Gabon’dan geride ve 63. sırada olduğumuzu söylemiyor.”
CİHAN

Yorumlar