Müzik sayesinde engelini aştı

Karabük Üniversitesi Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Türk Halk Müziği Bölümü öğrencisi 18 yaşındaki Ahizer Özbek, 32 bin öğrenci arasında görme engelli tek öğrenci.

Google Haberlere Abone ol
Müzik sayesinde engelini aştı

Karabük Üniversitesi Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Türk Halk Müziği Bölümü öğrencisi 18 yaşındaki Ahizer Özbek, 32 bin öğrenci arasında görme engelli tek öğrenci. Özbek, azmi sayesinde kendi engelini ortadan kaldırırken, engelli olan kişilerin yeteneklerinin peşinde koşmalarını söyledi.

Ankaralı Ahizer Özbek, bu yıl Karabük Üniversitesi Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Türk Halk Müziği Bölümü'nü kazanarak, öğrenime başladı. Devlet yurdunda kalan Özbek, hiçbir zaman kendini engelli vatandaş gibi görmeyerek azmi ve özel yeteneği sayesinde girdiği imtihanda başarılı olarak üniversite hayatına başladı. Özbek, okulun Müzik Kulübü'ndeki arkadaşlarıyla provalara katılıyor.

Erken doğum sonrası gördüğü tedavi sırasında gözlerini kaybettiğini söyleyen Ahizer Özbek, "6.5 aylık doğdum. 3 ay kuvözde kaldım. Kuvözde oksijeni çok vermişler. Gözlerimi bağlamaları gerekirken bağlamamışlar, bu nedenle göremiyorum. Durumumdan dolayı ilkokulu görme engelliler okulunda bitirdim. İlkokulda koroda şarkı söylemeye başladım ve sesimi keşfettiler. Daha sonra lisede bir hocam müzik kabiliyetimin olduğunu, bunun da geliştirilebileceğini söyledi. Piyano ve gitar çalmaya başladım." dedi.

Hayal ettiği yerde olduğunu ifade eden Ahizer Özbek, "Piyano ve gitar çalmaya başladıktan sonra hayallerimin peşinden gitmem gerektiğini düşündüm. Hayalimde konservatuvar vardı ve şu anda buradayım. Müzik öğretmeni olmayı istiyorum. Engellerini engel olarak görmesinler. Benim gözüm görmüyor belki ama gönül gözüm görüyor. Önemli olan bu. Benim gözlerim artık ellerim, parmaklarım oldu. Engelli kişiler kendilerini eve kapatmak yerine biraz sosyal hayatı tercih etseler eminim o önyargı ile bakan insanlara çok büyük örnek olacaklardır."

Özbek, sadece müzik ile uğraşmıyor okulun tiyatro kulübünde de sahne alıyor. Müzik Kulübü Başkan Yardımcısı Talip İnci ise "O aslında engelsiz bir arkadaşımız. Onunla 2 ay önce tiyatro kulübünde bir provada tanıştık. Müziğe olan kabiliyetini görüp koromuza dahil ettik. O aslında engelsiz bir engelli arkadaşımız." dedi. Koro arkadaşları ise onunla birlikte olmaktan gurur duyduklarını söyledi. CİHAN

Yorumlar